Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hagen mottok penger fra Se & Hør

For «hjemme hos»-reportasje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Carl I. Hagen mottok høsten 2003 et større pengebeløp for å slippe inn Se & Hør innenfor husets fire vegger. Bladet skulle lage en hjemme hos-reportasje hos den daværende partilederen i forbindelse med lanseringen av deres nye helgeutgave, skriver NA24 Propaganda.

Carl. I Hagen innrømmer at han fikk betaling. Se & Hør skal ha mast lenge på Hagen om å få lov til å lage en reportasje, men Stortingets visepresident var skeptisk.

- På det tidspunkt hvor vi hadde bestemt oss for å selge og kjøpe et annet sted å bo mottok vi et godt tilbud fra Se og Hør om en slik reportasje som kunne virke positivt for våre salgsmuligheter, inkludert at vi fikk et honorar som var vanlig for Se og Hør å betale ulike grupper av «kjendiser» for slike reportasjer. Etter grundig overveielse valgte vi å takke ja til tilbudet og det ble en meget god og hyggelig presentasjon av vår eiendom på Bestum», uttaler Hagen til NA24 Propaganda.

Det har lenge vært kjent at kjendiser mottar honorarer for å la Se & Hør skrive om dem, og journalist Håvard Mælnes forteller at de største navnene kan motta opp mot 100 000 kroner.

- Carl I. Hagen er en av Norges aller største kjendiser, sier Mælnes til NA24 Propaganda.

Per Edgar Kokkvold, generalsekretær i presseforbundet, sier han er forundret over at Hagen mottok betaling.

- Jeg vet at det er politikere i utlandet som vil ha kompensasjon for å stille opp, fordi tiden deres er kostbar. Men jeg har aldri hørt om noen som tar imot betalig for å slippe mediene til i sitt hjem. Etter min mening er dét noe man enten gjør eller lar være, penger bør ikke være en del av den vurderingen, sier Kokkvold til NA24 Propaganda.

SE & HØR BETALTE: Carl I. Hagen og kona Eli fikk betaling av Se & Hør for å slippe bladet inn i hjemmet deres på Bestum.
SE & HØR BETALTE: Carl I. Hagen og kona Eli fikk betaling av Se & Hør for å slippe bladet inn i hjemmet deres på Bestum. Vis mer