Hagen vil kneble tv-kanalene

Carl I. Hagen truer med boikott av tv-kanalene hvis partiene ikke selv får velge hvem som skal delta i paneldebatter under en valgkamp. TV2-sjef Kåre Valebrokk sier at Hagen høres ut som en stor unge.

Frp-sjefen mener mediene har fått altfor stor makt.

- Skal paneldebattene ha den hensikt at vi skal bli informert, må partiene selv få velge - og ikke redaksjonene, som kanskje har sterke antipatier mot noen partier og som velger de som vil gjøre det dårligst i debatten, sier Hagen til Dagbladet.

Men Kåre Valebrokk vil redigere selv. - Det blir ikke noe av i TV2. Hagen bør være den siste til å klage. Han har alltid gjort det godt i fjernsynsdebatter. Utsagnet hans henger ikke på greip, sier TV2-sjefen til Dagbladet.

Trenger sutteklut

Nå ønsker Hagen å få med seg politikerne for å ta makta tilbake. Kulturminister og KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland støtter Hagen i at partiene bør få velge ut hvem som deltar i valgkampdebatter. - Jeg synes han har et godt poeng. Jeg vil gjerne diskutere det med ham, sier Haugland. Ifølge Vårt Land håper Hagen at alle partier boikotter tv-kanalene hvis de ikke får viljen sin igjennom.

- Det gidder jeg ikke å forholde meg til. Det er like dumt som å si at tv-kanalen skal begynne å boikotte enkelte politikere. Hagen høres ut som en stor unge, sier Valebrokk.

Mikrofonkrasj

Hagen har også lite til overs for at statsministeren blir omringet av journalister som spør om hverandre så snart han kommer ut av stortingssalen. - Det er uverdig. Vi må selv få bestemme når vi skal bli intervjuet, sier Hagen, som foretrekker pressekonferanser der folk får ordet etter tur. - Hagen kan ikke snu forholdet mellom presse og politikere 30 år tilbake, sier Valebrokk.

Valgforsker Frank Aarebrot mener Hagen har mistet bakkekontakten.

- Hagen savner venner blant journalister. Det er ikke tvil om at pressen er venstrevridd, men for meg virker det som pensjonistprat. Skal kong Carl komme på balkongen i 2. etasje og rope noen utsagn til pressen på Løvebakken? spør Aarebrot. - Vi aksepterer kanalenes redaksjonelle frihet. Men vi kan ha en mening om hvilke politikere som bør delta, sier Høyres nestleder Per-Kristian Foss.