Hagens islamhets

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CARL I. HAGEN

har benyttet den fundamentalistiske menigheten Levende Ord som talerstol for et krast angrep på islam. Hvorfor er ikke dette en like berettiget religionskritikk som den Human-Etisk Forbund har presentert over lengre tid?

Nå har aldri Hagen hevdet at der er religionskritikk han bedriver. Og det er kanskje like bra, for det er nesten vanskelig å begynne tilbakevisningen av Hagens mange feil og usannheter i framstillingen av islam. Han påstår at Muhammed aldri kunne ha sagt «La de små barna komme til meg» slik Jesus angivelig gjorde. Men Koranen understreker at barn er en gave fra Gud og uttrykker Guds velsignelse. Hagen hevder at Muhammed ville bruke barna for å islamisere verden. Han nevner ikke Jesu' misjonsbefaling som er langt mer eksplisitt enn misjonsbefalingen i Koranen, men synes likevel kristen misjon er flott. For øvrig sender Hagens vert, Enevald Flåten, barn på misjonsoppdrag i utlandet og i forberedelsene inngår også tungetale.

Påstanden om at palestinske muslimer bruker sine barn i kampen mot Israel er direkte løgnaktig. Antallet barn (under 18 år) som er brukt som selvmordsbombere er minimalt og blir selvsagt fordømt av de aller fleste palestinere og muslimer. Like selvsagt er det at de mange barn som blir drept av israelske soldater, blir oppfattet som martyrer. Dette er en naturlig sorgreaksjon i et samfunn hvor religion fortsatt spiller en stor rolle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer