Hagens kvalmende vaksine

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JENS STOLTENBERG

foreslår i en kronikk i Dagbladet den 19. februar at Norge tar på seg ansvaret for å sikre vaksiner til alle verdens barn. Stoltenberg har beregnet dette til å koste oss 1 milliard. Carl I. Hagen svarer dagen etter at han vil ta denne tenkte milliard tilbake, og gi den til norske sykehuspasienter. Morgenmaten setter seg fast i halsen og kvalmen stiger.

Det skal mot og innsikt til å fremme et forslag á la det Stoltenberg gjør. Mot fordi det er liten politisk gevinst å hente. Den norske politiske virkeligheten gir lite mediepoeng, eksponering eller økt velgeroppslutning for positive innspill som angår fattigdom, helse eller miljø i sør. Politiske utspill angående hjemlige lønnskrav, lavere priser, reparasjonskirurgi og lavere avgifter, derimot, gir mye oppmerksomhet

Det kreves innsikt fordi den vil nødvendigvis måtte føre til et konsekvenser. «Tradisjonelle» miljørelaterte helsefarer er hovedkilden til dårlig helse for flertallet av barn i verden, og den underliggende årsaken er fattigdom og mangel på ressurser. Dette fører til biologisk forurensning av drikkevann, ved at vannkilden blir forurenset av søppel, menneske- og dyreekskrementer, og at parasitter, bakterier og virus etter hvert herjer fritt i kroppen. Diaré er som regel resultatet, og dette krever nesten 2 millioner barneliv årlig. På grunn av dette har flere barn dødd de siste 10 årene enn alle mennesker dødd på grunn av krig siden 2. verdenskrig! Dette fører til økonomisk stagnasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.