Hagl på rocken

ØYAFESTIVALEN (Dagbladet.no): Sola skinte, men da Sondre Lerche entret scenen på Øyafestivalen var været ikke blidt innstilt. Ut i settet falt det hagl svære som klinkekuler fra himmelen.

Festivalen fortsetter som planlagt sjøl om et forrykende haglvær satte en stopper for all aktivitet en stund. Hagl store som klinkekuler smalt ned i publikum som spredtes i hy og hast mot nærmeste telt.

- Publikum har tatt det med fatning. Sondre Lerche også, sier Østlie til Dagbladet.no.

Akkurat nå er det opphold og man skimter sola over middelalderparken der Øyafestivalen har forflyttet seg i år.

- Det er spennende vær. Vi er midt i mellom to værtyper, sier Østlie.

Da det verste var over tittet folk forsiktig fram fra teltene, Sondre Lerche var i gang og fansen begynte å stille seg foran scenen. Men mange har gått hjem.

- Det har vært veldig mange her. Akkurat nå har en del gått hjem for å skifte, men de kommer tilbake. Vi er i Oslo, så det er enkelt for de fleste, sier Østlie og fortsetter:

- Dette er festival, og det er folk innstilt på. De tåler litt dårlig vær.

God start

Øyafestivalen startet bra. På slaget 15.00 spilte Beat Tornados igang helga. Noen gitargrep seinere kom det en liten byge, men det gikk fort over og sola skinte over rockerne, hiphop-erne og andre som hadde funnet veien til Middelalderparken i Gamlebyen i Oslo.

- Det er første gang jeg er Øyafestivalen. Det ser fett ut, det er en dritbra location, sier Paul Martin Lello (15) til Dagbladet.no.

Han gleder seg mest til søta brors bidrag til festivalen. Favorittene er punkrockerne The Hives som går på scenen rundt 21.30 i kveld.

- De har en sinnssyk feit skive ute, dessuten har jeg hørt de er et av de kuleste livebanda som finnes, sier den spikerhårete 15-åringen til Dagbladet.no.

Hiphop-ere

I år har hiphoperne også funnet veien til Øyafestivalen. De har rigget en scene nede ved vannspeilet i parken, og grafittikunstere underholdt for noen frammøtte.

- Jeg skal være her hele festivalen. Jeg blir ferdig med grafittien i dag, men jeg skal breake også, sier Pay Two til Dagbladet.no.

Han liker middelalderparken som festivalområde.

- Det er fett å være her nede i strandkanten. Her skal vi vise ordentlig graff og ordentlig breaking. Vi skal vise oss i vår peneste drakt, sier Pay Two og ler.

Kulturelle ytterpunkter

Det kulturelle spennet står arkeolog Petter Molaug for. Han stiller på festival i en kjøpmannsdrakt fra 1300-tallet.

- Drakten er fra Gotland. Den var ikke ment for hvem som helst, men for de velstående. De som har råd til å gå på rockekonsert, sier arkeologen til Dagbladet.no.

Han er på området for Interesseforeningen for Oslos middelalder. Dessuten holder han et øye med ruinene som finnes i parken. Men han er ikke så bekymret.

- Det er solid med vaktmannskaper her, så det går bra, sier han.

Skal du på rockekonsert?

- Jeg kan ikke si det er min favorittmusikk, men man kan ikke unngå å høre det.

HAGL:</B> Hagl store som klinkekuler haglet over Øyafestivalen.
ROLIG:</B> Øyafestivalens presseansvarlig Christian B. Østlie tar det med ro, sjøl om været er litt spennende.
<B>FETT I: Paul Martin Lello synes det er fett å ha festival i middelalderparken.
FETT II:</B> Pay Two foran grafittien sin. Han synes det er fett med en hiphopscene nede ved vannspeilet.
PASSER PÅ: </B>Petter Molaug holder standsmessig kledd et øye med middelalderuinene i parken.