BEKLAGER: Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus har sagt beklager for sin oppførsel under Spellemann-utdelinga lørdag. Nå lover plateselskapet at de skal fjerne de rasistiske kommentarene under bandets YouTube-video. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BEKLAGER: Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus har sagt beklager for sin oppførsel under Spellemann-utdelinga lørdag. Nå lover plateselskapet at de skal fjerne de rasistiske kommentarene under bandets YouTube-video. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Hagler med rasisme under «Møkkamann»-video

- Skal fjerne kommentarer, lover plateselskap.

(Dagbladet): Etter at Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus forårsaket en skandale på lørdagens Spellemann da han takket for prisen årets hit ved å referere til Madcon som «mokkamann», har det haglet med rasistiske kommentarer i debattfeltet under «Møkkamann»-videoen på YouTube.

Noen av kommentarene har allerede blitt fjernet, men fortsatt ligger det flere klare rasistiske utsagn ute.

- Bare i går kom det over 700 kommentarer. Dette er både positive kommentarer til støtte for Plumbo, men også rasistiske utspill, sier Henning Hoel Eriksen, ansvarlig for Plumbos plateselskap Piraya Music.

Tar avstand Hoel Eriksen forteller at han pleier å moderere debattfeltene under Plumbos videoer, men at han ikke har rukket å fjerne de rasistiske kommentarene som ble lagt ut i går.

- Vi tar avstand fra alle rasistiske utspill, så det skal jeg fjerne, lover han.

Normalt modererer Hoel Eriksen debatten for å ta vekk negative kommentarer om Plumbo.

- Det er folk som slenger med leppa og kommer med negative vendinger om bandet. Det syns jeg ikke passer på et sånt sted. Jeg jobber for å ta vare på positiviteten og luke ut negativitet, forklarer Hoel Eriksen.

- Står fritt - Ser du noen etiske motforestillinger mot å redigere kommentarfeltet på den måten?

- Nei, dette handler om hvordan vi vil at artistene skal framstå. Dette er ikke en redaksjonell plattform, men Piraya Music sin kanal for å formidle musikk. Da føler jeg at vi står fritt til å redigere debattfeltet, svarer Hoel Eriksen.

Økt salg Plumbo får også mye velment støtte i kommentarfeltet. Denne støtten bekreftes også av Dagbladets avstemning.

På spørsmål om hvilken av hendelsene lørdag kveld som var den groveste, mener kun syv prosent av de over 33.000 stemmegiverne at Plumbo-uttalelsen var verst.

33 prosent mener derimot at ølkastinga til Kaizers Orchestra-gitarist Terje Røthing var det groveste overtrampet, mens 26 prosent er mest provosert av Tshawe Baqwas «fittehøl»-kommentar.

Det ser altså ut til at folket har snudd, etter at Plumbo til begynne med måtte tåle kraftig hets. Også salgsmessig ser man at Plumbo er populære.

Etter at «mokkamann»-ordene falt på Spellemann, har nemlig 1500 kjøpt Plumbos «Møkkamann» og 40.000 streamet den, skriver Tønsbergs Blad.

Vil ha mediehjelp Etter et krisemøte tidligere i dag, besluttet NRK og Dinamo at Plumbo skal få lov til å delta i Melodi Grand Prix til tross for den uheldige uttalelsen.

Nå er Hoel Eriksen forberedt på at NRK vil ta kontakt med bandet for å gi dem noen tips om mediehåndtering.

- Dette er første gang Plumbo er oppe i en så stor situasjon, med så mye oppmerksonhet og fokus. Å få litt coaching i den sammenheng er bare positivt, og jeg antar at bandet er åpne for det, sier han.

Bandet har allerede gjort det klart at de ikke er vant til å håndtere den store pågangen fra media.

- Det er første gang jeg er i et sånt mediesirkus. Jeg tenkte meg ikke om, og det glapp ut, har Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus forklart til Tønsbergs Blad.

REAGERTE: Yosef fra Madcon viste tydelig hva han syns om Plumbos 
«mokkamann»-kommentar under Spellemannprisen. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
REAGERTE: Yosef fra Madcon viste tydelig hva han syns om Plumbos «mokkamann»-kommentar under Spellemannprisen. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix Vis mer