- Hagtvet tipper over i hysteri

Bernt Hagtvets mange beskyldninger om AKP er urimelige, hevder Jon Michelet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I TO STORE debattinnlegg i Dagbladet denne uka har statsviter Bernt Hagtvet gått hardt ut mot AKP (m-l)-bevegelsen og hevdet at de som var med på 1970-tallet, hadde et personlig ansvar for folkemordene i Kambodsja. Flere reagerer sterkt på Hagtvets beskyldninger og varsler lengre innlegg på debattsidene.

Her er noen av de umiddelbare reaksjonene fra sentrale skikkelser i og rundt AKP-miljøet på 1970-tallet:

- HAGTVET TIPPER OVER i hysteri. Hvis jeg skal reise noe sted med den mannen, må han besinne seg, sier forfatter og journalist Jon Michelet. Han mener Hagtvet lyder som et svakt ekko av de samme formene for autoritær politikk som han angriper.

- Han hogger løs på enkeltpersoners væremåte og skaper derved et karikert, endimensjonalt fiendebilde som det er enkelt å slåss mot. Hagtvet trekker nøyaktig de samme konklusjonene som har ført ideologer og politikere på ville veier før. Han krever at meningsmotstanderne skal bli nedlagt, forsvinne fra jordas overflate. Skal jeg delta i en fortsatt debatt om et så alvorlig spørsmål som fortida og framtida til et lite fattig land i den tredje verden, må ordskiftet bli mer edruelig, sier Michelet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer