Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Haha, nå går Coen-brødrene forbi her»

Lars Hellebust feirer Oscar-statuetten.

(Dagbladet.no): Den animerte kortfilmen «Peter og Ulven» fikk i natt en av populærkulturens mest ettertraktede anerkjennelser: En Oscar. Filmen er co-produsert av norske Storm Studios.

Produsent Lars Hellebust var på plass i Kodak Theatre i natt.

- Det er selvfølgelig en helt fantastisk opplevelse, og forhåpentlig kan det bidra til at Storm får flere og tyngre oppdrag utenlands, sier Hellebust til Dagbladet.no umiddelbart etter seremonien.


- Helt utrolig
Det hersker mildt sagt kaos utenfor Kodak Theatre når vi får tak i produsenten på telefon. 

- Haha, nå går Coen-brødrene forbi her, forteller han, idet støynivået øker betraktelig.

At det bærer videre på fest er klart, og Hellebust skal blant annet på tradisjonsrike Governor\'s Ball.

- Dette har rett og slett vært kjempegøy. Jeg har truffet masse interessante mennesker. Og en del ikke fullt så interessante.

Hellebust sendte tekstmelding til søsteren Kristin under seremonien.

image: «Haha, nå går Coen-brødrene forbi her»

- Dette er helt utrolig. Da jeg fikk tekstmeldingen fra min bror ble jeg oppspilt og glad, sier hun til Dagbladet.no.  

Britisk regissør

Filmen er basert på det russiske eventyret og musikkstykket med samme navn, skrevet og komponert av Sergei Prokofiev.

Storm Studio har gjort etterarbeidet på filmen som er regissert av britiske Suzie Templeton.

- Tidligere hadde jeg en god følelse, men i går var jeg mer ydmyk og tenkte at de andre filmene sikkert er helt fantastiske, sier Hellebust. 

I tillegg er også lyden gjort i Norge. Camilla Fossen, produsent i The Chimney Pot, opplyser i en e-post at Baard Haugan Ingebretsen og Petter Fladeby har gjort alt kreativt lydesign.

Internasjonal anerkjennelse

Kristin Hellebust fortalte Dagbladet.no i januar at Storm Studios har gjort over 250 effectshots til filmen, lagt på himmel og fjernet bakgrunner.

- Det norske filmmiljøets engasjement i filmen var etterabeidet og så har vi bidratt med penger. Vi var et team på 20-30 mennesker som jobbet med dette i to-tre måneder, sa hun til Dagbladet.no den gangen.

Og nå, når Oscar-statuetten er et faktum, påpeker Hellebust at prisen er et kvalitetsstempel for filmen «Peter og Ulven», men også en internasjonal anerkjennelse av det arbeidet det norske filmmiljøet og Storm Studios har gjort.

Det samme mener Fossum i The Chimney Pot. Hun skriver i e-posten at nattens utdeling viser at man i Norge kan levere «på et nivå som er en Oscar verdig».

«Peter og Ulven» hadde premiere i Londons Royal Albert Hall 23. september 2006, og ble vist på NRK første nyttårsdag i 2007. Filmen skal vises på filmfestivalen Kosmorama i Trondheim andre mars.

PRODUSENT: Lars Hellebust håper på flere oppdrag for Storm Studios.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media