KOMMER TIL ØYA: Grace Jones har de siste 40 åra vært en populær musiker og skuespiller. I august spiller hun på Øyafestivalen, som erstatter for bandet Haim. Bildet er fra James Bond-filmen «A View To Kill» fra 1985. Foto: NTB scanpix
KOMMER TIL ØYA: Grace Jones har de siste 40 åra vært en populær musiker og skuespiller. I august spiller hun på Øyafestivalen, som erstatter for bandet Haim. Bildet er fra James Bond-filmen «A View To Kill» fra 1985. Foto: NTB scanpixVis mer

Haim avlyser Øya-opptreden  - superstjerne stepper inn

Søstrene i Haim avlyser sommerens opptreden. 

(Dagbladet): Det populære bandet Haim skulle egentlig opptre under årets Øyafestival. Bandet består av de fire Haim-søstrene Alana, Danielle og Este, og trommisen Dash Hutton.

Bandet har imidlertid måtte se seg nødt til å avlyse alle opptredende sine i Europa i sommer. I en uttalelse skylder de på at de må gjøre ferdig albumet, noe de håpet på å klare før turnélivet startet.

Det melder Øyafestivalen selv i en pressemelding.

Selv om fans hadde gledet seg til å se bandet lørdag 13. august, har festivalen klart å hanke inn en stort plaster på såret.

I Haims sted, kommer musikk- og moteikonet Grace Jones (68). Hun skal spille på festivalens største scene den 13. august.

TIL ØYA: Slik så Grace Jones ut på scenen under en festival tidligere i juli. Foto: James McCauley/REX, NTB scanpix
TIL ØYA: Slik så Grace Jones ut på scenen under en festival tidligere i juli. Foto: James McCauley/REX, NTB scanpix Vis mer

Jones har vært aktuell på musikkfronten i omtrent 40 år, og ga ut sitt siste album i 2008. Hun har likevel fortsatt å opptre verden over. Jones er også kjent for sine samarbeid med blant andre Nile Rodgers og Brian Eno.

Hun har også vært å se på filmlerretet, i blant annet James Bond-filmen «A View To Kill» fra 1985.

Artisten gjestet i fjor Bergenfest, og fikk terningkast fire av Dagbladets anmelder for innsatsen. Den gang var hun også erstatter, da for Sam Smith.

Presseansvarlig i Øyafestivalen, Jonas Prangerød, forteller til Dagbladet at de er fornøyde med bookingen.

- Hun har konsert i Sverige samme helg, så hun er i nærheten i riktig periode. Hun er dessuten en artist vi har diskutert de siste åra. Dette er absolutt et godt plaster på såret, sier han.

Han kan forstå at Haim-fansen kanskje er skuffet nå, men håper at det øvrige programmet på lørdagen frister like mye.

Prangerød opplyser også om at billettene ikke returneres.