SYK: Håkan Hellström har fått beskjed av legen om å ta det med ro, og vil dermed ikke opptre på kveldens planlagte konsert. Foto: Marius Knutsen / SCANPIX
SYK: Håkan Hellström har fått beskjed av legen om å ta det med ro, og vil dermed ikke opptre på kveldens planlagte konsert. Foto: Marius Knutsen / SCANPIXVis mer

Håkan Hellström avlyser Oslo-konserten

Har fått nei av legen.

(Dagbladet): Søndag ettermiddag var det opprinnelig duket for Håkan Hellström-konsert i parken ved Vigelands-museet i Oslo.

I en pressemelding fra Piknik i Parken blir det klart at konserten nå er avlyst grunnet sykdom.

- Legen sier nei. Dessverre blir konserten i Vigelandsparken avlyst på grunn av sykdom. Alle som har kjøpt billett vil få pengene tilbake. Vi beklager dette, og ser fram til å komme tilbake til Oslo, sier artisten selv i en offentlig uttalelse.

Presseansvarlig for Piknik i Parken, Lars Tefre Baade, uttaler overfor Dagbladet at årsaken for avlysningen er at Hellström har mistet stemmen.

- Håkan var på legebesøk på Haukeland i dag tidlig, og vi fikk beskjed etter det. Dette er jo det verste som kan skje en artist, at man må avlyse. Det er naturligvis fryktelig kjedelig for den norske fansen, men vi ser at det er mange som ønsker ham god bedring, så det er veldig flott.

Baade informerer også at de i løpet av dagen vil se på mulige datoer for å sette opp en ny konsert.

Det meldes også at alle som har kjøpt billett vil motta e-post med informasjon om refusjon av billetter og eventuelt informasjon om ny dato.

Fikk anmelderros

Hellström opptrådte i Bergen i går, hvor Bergens Tidendes anmelder ga konserten i Grieghallen lørdag full pott, med seks av seks mulige hjerter.

«Glem kong Karl Gustaf, dronning Silvia, prinsesse Victoria, Madeleine og prins Carl Philip. Den nye ubestridte svenskekongen heter Håkan Hellstrøm og kommer fra Göteborg», het det.

Konserten i Bergen, og den planlagte konserten i Oslo har vært en del av artistens sommerturné, før han om kort tid legger live-show på hylla for noen år. Dette for å fokusere på å lage ny musikk.

Det ble kjent for omlag en måned siden.

- Jeg kommer ikke tilbake i år, og jeg kommer ikke tilbake neste år, sa han i et intervju med Svenska Dagbladet.