TILBAKE: Håkan Hellström hinter om ny musikk på Instagram. Her under konserten som slo publikumsrekorder på Ullevi stadion i Göteborg i 2016. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE: Håkan Hellström hinter om ny musikk på Instagram. Her under konserten som slo publikumsrekorder på Ullevi stadion i Göteborg i 2016. Foto: NTB ScanpixVis mer

Håkan Hellström

Håkan Hellström er tilbake

Hinter om ny musikk.

For to år siden slo Håkan Hellström publikumsrekord på Ullevi stadion i Göteborg, med hele 140 000 publikummere, fordelt på to konserter.

Albumet «Du gamla du fria» fra samme år fikk svært gode mottakelser, og sendte ham rett til topps på lista over Sveriges mest spilte artister på Spotify i 2016. Dagbladets anmelder kalte det «Håkan Hellströms mest eksperimentelle album i karrieren» og trillet en femmer på terningen.

Etter rekordkonserten meddelte Hellström at han trengte en pause fra musikken.

- Jeg kommer til å være borte i noen år nå. Jeg kommer ikke tilbake neste år, og jeg kommer nok ikke tilbake året etter heller, sa han i et intervju med Svenska Dagbladet.

Hinter om ny musikk

Nå kan ventetida være over. I en video på sin Instagram-profil hinter han nemlig om at ny musikk kan være på trappene.

I videoen, som er spilt inn i et musikkstudio, snakkes det om låter som «Nordhemsgatan» og «Jordskred», før Håkan spør om de skal ta en pause.

Ifølge Expressen har han igjen skrevet låtene i samarbeid med radarpartneren Björn Olsson.

- Planen er at skiva skal komme tidligst neste år, men jeg vil ikke fortelle for mye om den. Det er Håkans skive. Men det er veldig gøy, sier han til Expressen.

Måtte avlyse Oslo-konsert

Før den varslede pausen reiste Hellström rundt på sommerturné i fjor sommer, hvorav to konserter skulle holdes i Norge. Konserten i Bergen fikk full pott, med seks av seks mulige hjerter fra Bergens Tidende.

Konserten som skulle holdes under festivalen Piknik i Parken, måtte imidlertid avlyses grunnet sykdom.