Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Håkan Hellström

Best når han roer ned.

CD: Det er fem år siden Håkan Hellström feide inn over Sverige og Norge som oppløftende bris og trollbandt både anmeldere og publikum. Platene «Känn ingen sorg för mig Göteborg» og «Det är så jag säger det» har nærmest fått status som moderne klassikere. Med en intens innlevelse og personlig utlevering har han speilet unge menneskers samtid, men også grepet oss som er over vår første unge/voksne-periode. Med et rufsete, særegent pop/punk/rock-uttrykk og upolerte, eksplisitte tekster om det å leve, føle og bare være til, var suksessen sikret - helt velfortjent. Han formidler mye av det samme som en annen og meget talentfull og ung artist, Lars Winnerbäck.

«Ett kolikbarns bekännelser» er en roligere og mer ettertenksom plate i forhold til de to foregående. Den er heller ikke så umiddelbar. Best er det når Hellström tør å roe helt ned. Når har kaster på mer køl, blir det fort litt mastete og kavete. Han har heller ingen tydlig hit eller låter som virkelig stråler som uslepne diamanter.

Håkan Hellströms tredje album er ikke dårlig, men den treffsikkerheten vi er vant til fra ham, er ikke i stor nok grad til stede. «Ett kolikbarns bekännelser» en plate som krever flere flere runder i cd-spilleren, og er et trygt kjøp for fansen.