Hakkende moro

Baldur\'s Gate er endelig ute på PlayStation 2. Men hvis du har hygget deg med de tidligere versjonene på PC, kommer du til å få deg en stor overraskelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PS2-versjonen er nemlig en \'hack and slash\'-variant, som for eksempel Diablo. Men det betyr slett ikke at du garantert blir skuffet.

Spillet begynner med at du blir slått ned og ranet på åpen gate. Du bestemmer deg for å jakte på tyvene. Ganske snart blir du klar over at tyvene er det minste problemet du har...

Tre figurer

Du kan velge mellom tre forskjellige figurer for å ta opp kampen mot ondskapen. En magiker, en dverg og en bueskytter. Ved å løse forskjellige oppgaver, kan du bygge opp din figur til å bli en komplett kampmaskin. Magikeren kan for eksempel bruke ildkuler og lyn, dvergen kan utføre spesialtriks med øksa si og bueskytteren kan sende avgårde brennende piler.

Hvis du ikke prioriterer riktig når du bygger opp figuren, kan du fort bli kasteball for de over 35 forskjellige monstrene du møter i spillets nesten 50 brett.

Lyden er verdt et kapittel for seg selv. Effektene er knallgode, og endelig har noen klart å produsere et dataspill der dialogen faktisk høres ekte ut. Grafikken er også svært god.

Uansett om du har tenkt å kjøpe spillet eller ikke, bør du stikke innom datasjappa, og se hvordan det ser ut når figuren din beveger seg gjennom vann. Det er trolig den vakreste effekten jeg har sett i noe dataspill.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer