Håkon røk ut

Rose på dressen og ros fra dommerne til tross: Håkon Njøten klarte ikke å overbevise seerne i fredagens «Idol»-sending.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Håkon mistet muligheten til å bli det store idolet, men smilet nektet han å gi slipp på. «Gutten med gullgliset» var tilsynelatende storfornøyd med femteplass i årets «Idol.»

Håkon var femte og sistemann ut fredag, og med sin tolkning av storband-standarden «You can't take that away from me» leverte han nok en trygg vokalprestasjon av den typen vi har sett ham framføre siden starten. Litt monoton, kledelig hes og uten de helt store krumspringene.

Kanskje ble det litt for likt den Håkon vi har sett i tidligere programer.

Åpent

Etter at storfavoritten Maria Haukås Storeng overraskende forsvant fra konkurransen for en uke siden, er det nærmest helt åpent hvem som blir årets «Idol». Det har deltakerne også fått en føling med:

- Vi tenkte vel alle at en plass i finalen var opptatt. Nå føler vi alle at vi kan vinne, sa Margaret før det ble avslørt hvem som måtte ut etter fredagens runde.

Margaret måtte selv - som alltid - i den fryktede stolen, som en av de tre med minst stemmer. Også Kjartan måtte i stolen for første gang fredag, til tross for en svært overbevisende forestilling.

Sandra Lyng Haugen, som mange mener burde vært ute for lenge siden, har tatt en kraftig revansj, og satt trygt. Sammen med henne satt hun som nå kanskje må sies å være knapp favoritt i det fire deltakere er igjen: Susanne B. Nordbøe.

Festaften

Alle, både dommere og publikum, ga uttrykk for at fredagens framføringer var de beste så langt, både hva gjelder vokalprestasjoner og scenesjarm.

Allerede fra de første tonene av Susanne Nordbøs tolkning av Sinatra-standarden «Fly me to the moon» var feststemningen satt. Ekstatiske dommere og et minst like entusiastisk publikum kunne ikke få fullrost finalistene nok.

- Alle har vist seg fra sin beste side i dag, konkluderte hoveddommer Jan Fredrik Karlsen.

Men: En måtte altså ut.

- Hovedfag i selvtillit

Den beste sceneopptredenen sto muligens andremann Kjartan Salvesen for. Hans framføring av «The lady is a tramp» struttet av selvtillit. Ingen skulle tro at denne gutten for få runder siden ble beskyldet for å ha stive fotballbein.

- Du tør å sjefe, jublet Jan Fredrik Karlsen.

- Hovedfag i selvtillit, supplerte Thomas Strzelecki.

Margaret Berger fulgte opp, og var ikke helt ulik Björk i sin sjarmerende framføring av «It's oh so quiet».

Sandras beste

Kveldens store overraskelse var nylig friskmeldte, stadig utskjelte og alltid sjarmerende Sandra Lyng Haugen. Hennes «L-O-V-E» (Nat King Cole) var hennes beste vokalframføring så langt. Stilen var det heller ingen ting å si på.

- Du virker som om du har jobbet på nattklubb i 20 år, sa Thomas Strzelecki.

IMPONERTE: Kjartan leverte en sterk «The lady is a tramp».
REVANSJ: Sandra er tilbake med et brøl. I går satt bare hun og susanne trygt i sofaen.
UTE: Seerne berøvet Håkon videre idol-tilværelse etter framføringen av «You can't take that away from me». Men smilet kunne de ikke ta fra ham.
I STOLEN: Margaret Beger måtte i stolen igjen - men har større tro på finaleplass nå som Maria er ute.
FAVORITT?: Susanne ble sittende på trygg plass i går, og er hos mange knapp favoritt foran de siste tre rundene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer