Haldens hemmelige countrystjerne

Hege Brynildsen synger som om hun er vokst opp i Appalachia-fjellene i USA, der countryen ble født.

RETRO-COUNTRY: Sanger og låtskriver Hege Brynildsen debuterer med countrymusikk som kunne vært spilt inn på 1920-tallet. Foto: Omar Østli
RETRO-COUNTRY: Sanger og låtskriver Hege Brynildsen debuterer med countrymusikk som kunne vært spilt inn på 1920-tallet. Foto: Omar Østli Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Hvor i all verden har du vært, Hege Brynildsen?

I Halden, selvfølgelig. Rock City Halden.

Som datter av rockeren Tor Brynildsen og samboer med Omar Østli (Onkel Tuka / Belfast Muslims), som har vært med på en rekke utgivelser ikke minst i Kai Andersens lokale Athletic Studio, er frisøren Hege blitt dratt inn i musikken enten hun ville eller ikke.

Pappa Brynildsen var en av de første norske rockestjernene på 60-tallet, men albumdebuterte så seint som i 2007 - etter påtrykk fra venner i det gode musikkmiljøet i Halden.

Hege begynte å synge da hun var to. Og her er hun, Norges nye, ukjente countrystjerne - ei vever dame som i stemme og stil framstår som en krysning mellom Dolly Parton, Gillian Welch og Iris DeMent.

De er alle amerikanere. I Norge finnes ikke maken til Hege.

Skjør stemme

Hun er vokst opp med ei mor som har sunget skillingsviser og folkeviser, og det høres blant annet i måten Hege synger på. Men hun har samtidig funnet sin egen stemme.

Og hvilken stemme! Den er skjør som en liten fugleunge, men samtidig sterk som en okse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.