Haldor klar for Europa

Haldor Lægreid (30) er i studio for å synge inn B-sida til Grand Prix-bidraget «On My Own», og han har valgt seg en låt av Bee Gees. Singelen skal slippes over hele Europa etter GP-finalen i København 12. mai.

- B-sida skal være en bra låt med et bra arrangement, men den skal ikke ta fokus bort fra A-sida. Vi fikk presentert Bee Gees-låta «I've Got To Get a Message To You» og likte den. Vi gjør den i en soulpopvariant, forteller Haldor.

Han sang vokalen i går, musikk og kor skal legges på i løpet av uka. Mandag 14. mai, uansett hvordan det går i finalen i København, blir singelen sluppet i Sverige og Danmark. Deretter står resten av Europa for tur.

Hektisk

- Vi har fått gode signaler fra plateselskapet og andre som er veldig interessert. Så nå blir det spennende å se hvordan det går, sier Haldor.

Parallelt med oppkjøringa til Grand Prix er han på jakt etter låtmateriale til debutalbumet, som etter planen kommer til høsten.

- Vi driver og leter fram sanger. Plata skal først og fremst inneholde nytt materiale, kanskje med et par coverlåter.

Haldor reiser til København allerede 3. mai, for å delta i et dansk tv-program. Mandag 7. mai begynner prøvene til selve finalen.

- Det blir et svært hektisk program der nede. Men hvis jeg bare er frisk, så kommer det til å bli kjempegøy.

Haldor skal synge Norges bidrag som nummer fire av 23 deltakerlåter.

- Det gir meg kanskje et visst psykologisk overtak å få det overstått så tidlig, men egentlig tror jeg ikke sånt har noen særlig betydning. I den norske finalen var jeg jo sist, og det gikk jo riktig bra.

Fengende svensker

Han har så vidt fått hørt gjennom alle bidragene, men er ikke sikker på hvem han frykter mest.

- Frankrike har en vakker melodi, og svenskene lager fengende musikk. Jeg tror veldig mye avhenger av formen selve finaledagen, sier Haldor.

<B>I STUDIO:</B> Haldor Lægreid lader opp til Grand Prix-finalen med å gjøre ferdig singelen sin.