Halehelt Euronymous

- Svartmetallpioner Øystein «Euronymous» Aarseth leder i konkurransen om å bli Norwegians nye halehelt, skriver artikkelforfatteren. Det er på høy tid at norsk svartmetall kanoniseres på et fly.

FORBINDES MED NORGE: «Svartmetallen er en del av den norske kulturhistorien og uløselig knyttet til merkevaren Norge,» skriver kronikkforfatteren. Montasje: Pål Dybwik
FORBINDES MED NORGE: «Svartmetallen er en del av den norske kulturhistorien og uløselig knyttet til merkevaren Norge,» skriver kronikkforfatteren. Montasje: Pål Dybwik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flyselskapet Norwegian fyller ti år og har sparket i gang en reklamekampanje, hvor folk kan nominere kjente nordmenn som selskapets halehelt. Kritikk av kampanjen til tross, dette er kampanje som engasjerer mange og et positivt initiativ.

Kriteriet for å bli nominert er at vedkommende er avdød og «var en utfordrer i vår tid». Grete Waitz, Wenche Foss og Einar Gerhardsen er forhåndsnominert. I tillegg kan det norske folk nominere sine favoritter. Foreløpig leder svartmetallpioneren Øystein «Euronymous» Aarseth (1968-1993), foran marinejegeren Trond André Bolle, som falt i strid i Afghanistan (1968-2010).

At Aarseth leder, er ikke rart. Norsk svartmetall er vår største musikalske eksportvare ved siden av produsentduoen Stargate og a-ha. Norske svartmetallband som Mayhem, Satyricon, Darkthrone, Immortal, Dimmu Borgir med flere, har holdt på siden tidlig 90-tallet og solgt millioner av album til et publikum verden over. Norwegian og Black Metal er uløselig knyttet sammen, på samme måte Norge også konnoterer laks, olje, fjell og fjorder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer