Half-life skal banke film og tv

«Half-Life» satte spillverden på hodet. Fem år etter kommer oppfølgeren som skal konkurrere med film og tv mer enn andre spill.

Fem millioner har kjøpt «Half-Life», spillet har vunnet rundt 50 årets spill-priser og er blant det mest populære og anerkjente førstepersonsskytere.

De siste fem åra har produsenten Valve utvidet spillet og lansert multispilleren «Counter-Strike». Men først i slutten av september kommer oppfølgeren «Half-Life 2»

- Suksessen til for eksempel «Counter-Strike» gir oss sjansen til å følge våre villeste drømmer, sier Valves markedssjef, Doug Lombardi, til BBC.

Konkurrentene

Som sist handler spillet om laboratorieassistent Gordon Freeman som tar opp kampen med en horde utenomjordiske skapninger. Og denne gangen skal Valves helt konkurrere med andre former for underholdnig, som film og tv.

- Det er mange bra action-spill. Men det er historiefortelling som er interessant for oss, være i kontakt med spilleren. Vi går i andre retninger, og vil konkurrere med film og tv mer enn andre spill.

For å få til det, lar Valve spillerne få stor frihet i hvordan de vil gjennomføre de ulike oppdragene. De skal nærmest forme historien etterhvert.

- Vi liker å se det som at vi hyrer deg inn som stjernen i den egen actionfilm, sier Lombardi.

Virkelige verden

Omgivelsene i spillet er noe annet utviklerne er opptatt av. Du kan for eksempel bruke alt som ligger å slenger som et våpen, slik som i virkeligheten. Og grafikken er meget bra, i hvertfall det Dagbladet.no fikk se i en spilldemo under E3-messen i Los Angeles:

«Deretter ble vi vist hvordan gjenstander i spillet oppfører seg rent fysisk - nemlig prikk likt slik de ville gjort i virkeligheten. Treverk flises opp dersom du skyter på det, og hiver du en madrass bortover gulvet ser det fullstendig virkelighetstro ut», skrev Dagbladet.nos Snorre Bryne.

«Half-Life 2» er ventet i butikkene 30. september. Men ifølge BBC sier ryktene at spillet kan bli utsatt til november. Men uansette slippdato kommer «Half-Life 2» til å konkurrere med eksempelvis «Doom III» og «Halo 2». Men Lombardi og Valve svetter ikke av den grunn.

- Vi lurte på om folk brydde seg om «Half-Life» fortsatt. Vi er ikke bekymret for det nå lenger.

Og skal vi tro hypen i tilnærmet alle spillmagasiner og nettsteder kan Lombardi & Co sove godt om natta.

UTENJORDISKE:</B> Aliens er et problem. Du skal fikse det.
SJEKK UT</B> <a href=http://games.sierra.com/games/half-life/>Half-Lifes hjemmeside</a>
FØRSTEPERSON:</B> «Half-life 2» er en førstepersonsskyter slik som det første spillet.