- Hall of Fame er «urin i vin»

Sex Pistols er endelig blitt tildelt en plass i Rock and Roll Hall of Fame. Mange år for seint, mener bandet, som nekter å delta i innsettelsesseremonien.

(Dagbladet.no): Sex Pistols har nemlig vært kvalifisert til en plass i museet helt siden 2001. Og hvert år er de blitt forbigått, til fordel for konkurrerende band som The Clash, Police og Talking Heads. I desember i fjor kom meldingen om at skandalepønkerne, sammen med Black Sabbath, Miles Davis, Lynyrd Skynyrd og Blondie, endelig blir en del av den prestisjetunge Hall of Fame-familien.

De nye medlemmene skal hedres under den årlige innsettelsesseremonien i New York 13. mars. Men i et håndskrevet brev postet på bandets hjemmeside fredag, skriver bandet at det ikke har noen intensjoner om å stille opp på gallaen.

«Vi kommer ikke. Vi er ikke apene deres, og hva så?» skriver bandet i brevet og kaller samtidig Hall of Fame «urin i vin».

«Berømmelse til 25.000 dollar, hvis vi betalte for et bord, eller 15.000 dollar for å pipe oppe i galleriet, går til en nonprofit-organisasjon som selger oss gammel berømmelse» står det videre i brevet, med tydlig henvisning til prisene utenforstående må betale for å delta i arrangementet.

- Det er rock n´roll
Ledelsen ved Hall of Fame forteller til nyhetsbyrået AP at alle nye medlemmer får to gratis billetter og at gallaprisen for øvrig er 2.500 dollar. Leder Susan Evanse er ikke nevneverdig overrasket over Sex Pistols-avslaget.

- De er de skandaløse pønkerne de alltid har vært, og det er rock n´roll, sier hun.

Sex Pistols er regnet som den britiske pønkens grunnleggere og ble dannet i London for ganske nøyaktig tretti år siden. Til tross for banebrytende låter som «God Save the Queen» og «Pretty Vacant» er bandet mest kjent for sine utenomscenelige skandaler, med slåsskamper, dopmisbruk og flatfyll.

FORNÆRMA: Fem år tok det fra Sex Pistols ble nominert til bandet endelig fikk tre inn i Rock and Roll Hall of Fame. Nå har bandet bestemt at Hall of Fame ikke er verdig deres nærvær. Foto: AP
FORNÆRMA: Fem år tok det fra Sex Pistols ble nominert til bandet endelig fikk tre inn i Rock and Roll Hall of Fame. Nå har bandet bestemt at Hall of Fame ikke er verdig deres nærvær. Foto: AP Vis mer