DET FØRSTE MØTET: Kulturrådet avbildet på sitt aller første møte i 1965. Statsråd Helge Sivertsen var til stede, det samme var NRK. F.v. Edvard Bull, Inger Sitter, Torbjørn Rodahl, Kjell Bondevik, Leif J. Wilhelmsen, Helge Sivertsen (stående), Halldis Moren Vesaas, Hans Heiberg, Thorbjørn Egner og Håkon Stenstadvold.
DET FØRSTE MØTET: Kulturrådet avbildet på sitt aller første møte i 1965. Statsråd Helge Sivertsen var til stede, det samme var NRK. F.v. Edvard Bull, Inger Sitter, Torbjørn Rodahl, Kjell Bondevik, Leif J. Wilhelmsen, Helge Sivertsen (stående), Halldis Moren Vesaas, Hans Heiberg, Thorbjørn Egner og Håkon Stenstadvold.Vis mer

Halldis Moren Vesaas gråt da hun fikk være med. Siden ble det norske eliterådet til et mobbeoffer

Det har blåst friskt rundt 50-årsjubilanten Kulturrådet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Motsetningene mellom by og land, elite og folkekultur, har alltid vært nøkkelspørsmål i den norske folkesjela. Kulturrådets forbannelse er at de har blitt plassert mitt i kryssilden. Det vil alltid være kontroverser rundt dem, sier Alfred Fidjestøl til Dagbladet.

Han er journalist og forfatter, aller mest kjent for sin brageprisnominerte bok om Det Norske Teatret. De siste to åra har han vært ansatt av 50-årsjubilanten Norsk Kulturråd for å skrive deres historie.

Han insisterer på at han har fått frie tøyler til å være så kritisk han bare vil, selv om han har hatt arbeidsplassen sin i rådets lokaler i Mølleparken i Oslo.

130 ansatte

De startet med tre ansatte og et budsjett på 15 millioner kroner. I dag teller Kulturrådet 130 mennesker, som jobber med å fordele over én milliard offentlige kroner.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn