Halleluja, rai, rai

NAMSOS (Dagbladet): D.D.E. er bandet som gir karsken et ansikt, til stor glede for publikum. Denne uka stakk vokalist og storsjarmør Bjarne Brøndbo innom norske platesjapper med «Salmer på ville veier». Kritikerne roper halleluja, rai, rai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det var overhodet ikke min idé å gi ut denne plata. Den er blitt kalt et soloprosjekt, men det var Erik Hillestad og Kirkelig Kulturverksted som tok kontakt, sier Bjarne Brøndbo - en villtrønder av beste sort som med raushet inviterer Dagbladet hjem til seg og familien.

Kona Lise fra Toten har kokt god blomkålsuppe, mens eldstemann av tre sønner forklarer oss om Namsos. Hjemmets lune Bjarne gir oss en følelse av å komme til et hus som bærer preg av trygghet og gode porsjoner galskap.

- Jeg er altfor lite hjemme, sier Brøndbo og antyder at han hittil i år har 150 reisedager.

- Det er mer, legger Lise til.

Vi spiser mer suppe og lander på 155 dager, det vil si ute på den berømte og berykta landeveien. Bjarne som karismatisk frontmann i suksesshistorien fra Nord-Trøndelag, D.D.E.

Etter jul

- Du og salmer, nok en artist som skal tyne kroner ut av en kirketurné før jul?

- Jeg vil gjerne ut med låtene og teksten for å gjøre dem mine, men noen turné før jul, nei. Kanskje etter jul, men det blir ikke en turné der de forskjellige menighetsrådene skal få lov til å godkjenne repertoaret. Da synger jeg heller på et samfunnshus. Det har jeg gjort med «Jørgen Hattemaker» tidligere, sier Brøndbo, som ikke fornekter at han har levd et liv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer