Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

:hallóen

«Hallóen» beklager: Det nyavdukede gateskiltet med den stolte innskrift «Kong Olav Vs plass», harsellerende etterlyst i denne spalte i går, er nå skrudd opp på egnet sted her i Bergen. Skiltet pryder murveggen rett over inngangen til det populære vannhullet Dickens, der det nå pågår en skalldyrfestival med kongekrabbe på menyen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Den unge pianisten Sveinung Bjelland spilte konsert i Troldsalen i går formiddag, og fikk etterpå overrakt Robert Levins Festspillpris 1999 på kr 25 000 av Mona Levin, styreleder for pappa Roberts festspillfond. Bjelland er den niende i prisvinnerrekka, som blant andre teller Håvard Gimse og Leif Ove Andsnes.
  • Observert studerende prospekter i «Hus til salgs»-vinduet hos en bergensk eiendomsmekler: Yoko Ono. Vi sier ikke mer, men kanskje blir Yokoen gammel bergensfrue før noen vet av det.
  • Det strammer seg til nå. Torsdag inviterte Norsk Komponistforening/NRK Musikken til «Samtale om samtid», med fortreffelig bevertning og festspillmusiker Christian Eggen og komponist Asbjørn Schaatun i ditto taffelpassiar; i går var det Komponistforeningen, Kritikerlaget og Festspillene som satte av tre timer til å belyse «Verket i offentligheten», vinklet mot den manglende debatten omkring det norske komponistmiljøet. Når vi så nevner at Music Factory-festivalen åpner i kveld, som ukas fjerde (festspill, nattjazz, skalldyr), skjønner sikkert alle at vi i pressen går en travel pinse i møte. God hælg.