Hallgeir Opedal i reprise

Vittig om småbarnstilværelsens utholdelige letthet og om hvor irriterende dette er for omgivelsene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «La oss slå fast: Småbarnsforeldre irriterer omgivnadene. Vi breier oss. Vi tek stor plass. Slik er det berre,» skrev journalist Hallgeir Opedal i sin søndagsspalte i Dagbladet i 2006. Da var riktignok teksten på bokmål og med en annen tittel, men nå er denne og andre høydepunkter fra spalta oversatt til nynorsk og utgitt i bokform på Samlaget. La oss slå fast: Småbarnsforeldre irriterer fortsatt omgivelsene. De breier seg. De utgir også bøker om hvordan det er å være småbarnsforeldre.

Sånn er det

Denne leseren må regnes i kategorien «målgruppa» (tre små barn). Likevel, eller kanskje derfor, sitter han igjen med et viss ambivalens, en ambivalens også relevant for andre bøker i sjangeren. Opedal er en framifrå skribent. Han frambringer ofte smil, humring eller latterkuler hos leseren, er selvutleverende, ironisk og elegant stilistisk. Ja, ja, akkurat sånn er det, tenker man og godter seg fordi dette er vår hemmelighet, vi småbarnsforeldre imellom. De andre synes synd på oss når vi nok en gang takker nei til en pils etter jobb, men de skulle bare visst hvor synd vi synes på dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer