Hallo, gi dem Fritt Ord-prisen

Satirepropaganda av ypperste merke som tåler mange gjenhør.

CD: Ordet er fritt og vi har også Fritt Ord-prisen, hva med å gi den til trioen Are Kalvø, Espen Beranek Holm og Else Michelet? Uhørt? Ja vel.

Fortjente spark

Synd, fordi mens de fleste norske mediebedrifter prøver å bedrive delvis kritisk journalistikk mot maktmennesker ute og hjemme - innenfor politikk, kongehus, sport, fritid, fiske, landbruk, tv, presse og radio pluss smugrøykere - makter NRKRadio, avdeling 2, å holde faner og flagg skyhøyt.

Faktisk har statsminister Bondevik og kulturminister Svarstad Haugland (tilfeldig valgt) mye å lære av sine imitatorer. Jan Petersen og kong Harald også pluss VG-journalisten. Sistnevnte opererer også som Dagblad-ansatt. Fortjente spark til begge tabloidene - og der røyk jobben.

Uansett, lørdag etter lørdag er «Hallo i uken» en kjære venn midt oppe i alle den såkalt seriøse dårskapen.

Takk Herren

Der andre presseorganer nedlegger humoren, får denne gjengen frie tøyler som de vet å utnytte innenfor gjeldende satser for akseptabel satire.

Takk Herren og hans kone for det. Det er alltid forbundet med en viss fare med gjenhør av aktuelle tøysenyheter. De har ofte begrenset holdbarhet nettopp i uken, men denne 47 spor lange utgivelsen er et motbevis.

«Krig & Fred på nye eventyr» er en utmerket julegave - for Viggo Johansen, regjeringen, Stortinget, Jaap de Hoop og forsvarsministeren. Hun som åpner talen med «Goooodmoooorning Stortinget». «Bush i FN» er en annen klassiker. Hans tale til folket, etter tekst nedtegnet av Lennon/McCartneys «Help», er nesten bedre enn originalen, framført av Rune Andersen. Victor Normans 1ste pianosats for kost og losji er også med.