Hallvard Flatland og datter Katarina skal lede tv-program sammen

- Det blir spesielt.

LEDER PROGRAM SAMMEN:  Far og datter Flatland skal lede et direktesendt program på tv fra Sunnaas sykehus. Her er de fotografert sammen da Hallvard Flatland vant Gullrutens hederspris i 2014. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
LEDER PROGRAM SAMMEN: Far og datter Flatland skal lede et direktesendt program på tv fra Sunnaas sykehus. Her er de fotografert sammen da Hallvard Flatland vant Gullrutens hederspris i 2014. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hallvard Flatland og datter Katarina Flatland begynner begge å få lang fartstid som programledere.

Den 22. august skal de lede et program sammen for første gang, skriver TV 2 i en pressemelding.

De skal lede den direktesendte innsamlingsaksjonen «Aksjon Sunnaas: Fra tragedier til mirakler» fra Sunnaas sykehus, der Hallvard Flatland selv var på rehabilitering etter den tøffe sykdomsperioden vinteren 2013.

- Blir spesielt  - Det blir spesielt å lede et program sammen med Katarina, og ekstra spesielt blir det å lede nettopp «Aksjon Sunnaas: Fra tragedier til mirakler», fordi vi og resten av familien har en historie sammen som inkluderer Sunnaas sykehus, sier Hallvard Flatland i pressemeldinga og fortsetter:

- Vi føler på denne måten at vi gir noe tilbake, og håper at hele Norge slutter opp om Sunnaasstiftelsens innsamlingsaksjon til inntekt for rehabiliteringsformål over hele landet, sier han.

Flatland forteller at han selv ble trillet inn i rullestol på Sunnaas og gikk ut igjen på egne bein ti uker senere. Det var i februar 2013 at Flatlands datter Katarina bekreftet overfor Dagbladet at tv-personligheten var alvorlig syk.

Da hadde det gått én måned siden den folkekjære tv-profilen ble rammet av det svært sjeldne HLH-syndromet.

30 operasjoner Syndromet gjør at immunforsvaret går til angrep på kroppens vitale organer. Flatland gikk gjennom rundt 30 operasjoner, opplevde at både nyrer, lever og hjertet sviktet og lå tre måneder i koma.

Mot alle odds, vant Flatland den tøffe kampen. I august 2013 kom meldinga om at han var på bedringens vei.

Til VG i dag sier Halvard Flatland at han aldri vil bli helt frisk. Han har fortsatt problemer med balansen og sliter med å bevege seg.

- Jeg har døde nerver i føttene og blir fort sliten. Beina er kraftløse. Det er mye jeg har innsett at jeg ikke kan gjøre lenger. Som å løpe eller gå på ski for eksempel, sier han til avisa.

Likevel har han akseptert situasjonen slik den er og er takknemlig og fornøyd med det livet han lever i dag. Datteren Katarina sier det blir veldig spesielt å lede tv-sendingen med faren.

- Det blir en helt spesiell kveld for oss. Vi har selv fått føle hvor fantastisk jobben som gjøres på Sunnaas er. Vi har verdens beste helsevesen i Norge, men samtidig er det mye som ikke blir dekket. Dette håper vi å kunne gi et bidrag til. For meg blir dette ikke bare en jobb, jeg kjenner også på den personlige motivasjonen. Jeg gleder meg veldig, sier Katarina Flatland i pressemeldinga.

Artister skal spille Midlene som samles inn under aksjonen skal gå til forskning og utvikling av ny teknologi. Det skal også bidra til aktivitetet for barn og voksne som har havnet i en tøff situasjon etter sykdom og skade.

Flere artister skal spille under programmet, deriblant Hanne Krogh, Marianne Antonsen, Halvdan Sivertsen, Bjarte Hjelmeland, Rein Alexander og Øystein Baadsvik. Innsamlingsaksjonen er i regi av Sunnaasstiftelsen.

 - Programlederne har sterke personlige erfaringer, og et engasjement og forståelse for hvor viktig god rehabilitering er. Det betyr utrolig mye at TV 2 støtter innsamlingsaksjonen for de menneskene som må finne en vei videre etter sykdom og skade. Vi håper at mange vil være med å hjelpe til å gjøre det umulige mulig, sier daglig leder av stiftelsen, Marianne Holt Dybwad.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer