Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Halo 2 på nettet

Verdens mest etterlengtede spill, «Halo 2», er ute i piratversjon en måned før det kommer i butikkene.

 • Se bilder fra spillet
 • Alt om spill!
 • Diskuter spill

  (Dagbladet.no): For to uker siden varslet spillprodusenten Bungie at Xbox-spillet «Halo 2» var ferdig. Nå er den første piratkopierte versjonen på nettet, nesten en måned før spillet kan kjøpes i butikkene.

  Dagbladet.no har i ettermiddag vært inne på sider der spillet kan lastes ned.

  Piratversjonen er i PAL-format med fransk språk og engelske undertekster. Spillet blir spredd gjennom fildelingsprogrammer og nyhetsgrupper.

  Sender hilsen


  Det er piratgruppa Diffusion («spredning») som har sluppet spillet. Alle piratgrupper legger ved en liten fil der de tar æren for å ha distribuert spill først, og hvor de hilser til andre pirater. I infofilen fra Diffusion går det fram at spillet ble sluppet i dag - 14 oktober.

  I tillegg til hilsnene til andre piratgrupper, skriver de også en hilsen som kan sette Microsoft på sporet av hvem den utro tjeneren som har skaffet spillet er:

  «Thx to M****X, u really r0x :)»

  Jakter


  Microsoft, som eier Bungie, jakter nå på medlemmene i gruppa.

  - Microsoft har funnet ut at en versjon av «Halo 2» er sluppet på forskjellige nyhetsgrupper og nettsider. Vi anser nedlasting av denne koden, eller det å gjøre den tilgjengelig for andre, som tyveri, skriver selskapet i en pressemelding.

  - Vi undersøker nå hvor denne lekkasjen kommer fra med full tyngde. Siden vi ennå ikke har kommet fram til noe, har vi ingen ytterligere kommentar. Microsoft tar opphavsrettlige regler svært seriøst, og vi jakter nå aggresivt på opphavet til denne ulovlige handlingen.

  Vil neppe påvirke salget


  Piratversjonen av «Halo 2» vil neppe ha noe å si for det forventede rushet av folk som vil gå til anskaffelse av spillet på lovlig vis den 11. november (9. november i USA).

  Det er nemlig kun de som har modifisert Xboxene sine som kan kjøre piratspillet, og disse utgjør ikke et så stort tall at Microsoft bør bekymre seg.

  I tillegg kan ikke piratbrukerne benytte seg av online-delen til spillet, som er god nok grunn til å kjøpe spillet på egenhånd. Dagbladet.no testet for noen måneder siden flerspillerdelen, og denne virker svært lovende.

  Bestselger


  Det første Halo-spillet ble solgt i rundt fem millioner eksemplarer, 3,5 millioner av disse var til Xbox. Oppfølgeren har slått alle rekorder for forhåndsssalg, og er allerede bestilt i over en million eksemplarer.

  «Halo 2» kommer i norske butikker 11. november.

  Dagbladet.no fikk en sniktitt på Halo 2 i september.

 • Se bilder fra spillet
 • Alt om spill!
 • Diskuter spill
STJÅLET: «Halo 2» er stjålet og lagt ut på nettet.
<B>POPULÆRT: Spillet er forhåndsssolgt i over en million eksemplarer.
JAKTER: Microsoft prøver å finne ut hvem som har stjålet spillet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media