Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Halo»-filmen er lagt på is

Peter Jackson manglet penger nok til å lage en førsteklasses film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De mange millioner fans av «Halo»-spillene ble i fjor positivt overrasket da det ble klart at «Ringenes Herre»- og «King Kong»-regissør Peter Jackson skulle produsere en film basert på spillserien.


For et par uker siden fikk imidlertid filmprosjektet et skudd for baugen, da det ble kjent at både
Fox og Universal Studios ønsket å trekke seg fra prosjektet fordi de fryktet for høye kostnader.

Lagt på is

Peter Jackson var imidlertid innstilt på å fortsette med filmingen, godt hjulpet av Microsoft.


Nå har de imidlertid ombestemt seg, og har valgt å legge innspillingen av «Halo»-filmen på is.

- Som tidligere bekreftet, er vi svært skuffet over at både Universal og Fox unnlot å fortsette finansieringen av «Halo»-filmen under de originale avtalevilkårene. På dette tidspunktet har Peter Jackson og Fran Walsh, sammen med deres partner Microsoft, valgt å utsette jobbingen med filmen basert på «Halo»-spillenes univers inntil vi kan innfri det løftet vi avla til millioner av «Halo»-fans om at vi ikke godtar noe annet enn å levere en førsteklasses film, heter det i en fersk pressemelding fra Jacksons produksjonsselskap Wingnut Films.

- Verdt å vente på

Den sør-afrikanske regissøren Neill Blomkamp var godt i gang med preproduksjonen av filmen, men må nå belage seg på å jobbe med noe annet inntil filmproduksjonen eventuelt blir gjenopptatt.

LAGT PÅ IS: Det vil ta lengre tid enn forventet før «Halo»-helten Master Chief blir å se på kinolerretet. Før det kan vi imidlertid spille ham i «Halo 3», som kommer neste år - dette bildet er hentet fra den første spilltraileren. Foto: MICROSOFT
LAGT PÅ IS: Det vil ta lengre tid enn forventet før «Halo»-helten Master Chief blir å se på kinolerretet. Før det kan vi imidlertid spille ham i «Halo 3», som kommer neste år - dette bildet er hentet fra den første spilltraileren. Foto: MICROSOFT Vis mer

- Vi støtter fullt ut regissør Neill Blomkamp visjoner for filmen. Neill er en svært begavet filmskaper, og hans foreløpige jobb på «Halo»-filmen er inspirerende. Selv om det nå unektelig vil ta lenger tid for «Halo» å nå kinosalene, er vi sikre på at den ferdige filmen vil være verdt å vente på, heter det videre i pressemeldingen.


Dette betyr ikke at Peter Jackson ikke vil ha noe med «Halo»-universet å gjøre på en stund. I forrige måned ble det klart at han jobber med Microsoft for å
skape «et underholdningsprodukt i grenselandet mellom film og spill» basert på den populære spillserien.

MYE Å GJØRE: Peter Jackson har mange jern i ilden, men vil ikke jobbe videre med «Halo»-filmen til finansieringen er i orden.