«Halo»-skaperne forlater Microsoft

Bungie vil bli uavhengig igjen.

(Dagbladet.no): De siste dagene har internett summet med rykter om at spillutvikleren Bungie, som mest av alt er kjent for sin «Halo»-serie, skal skille lag med Microsoft.

Microsoft kjøpte opp Bungie i 2000, og sikret seg med det en av de mest innbringende spillseriene noen sinne på sine konsoller. I går ble det kjent at «Halo 3» internasjonalt solgte for 300 millioner dollar første uken i salg.

Allerede første dag i salg i USA slo spillet rekorden for størst førstedøgnsomsetning for noe underholdningsprodukt med en omsetning på 170 millioner dollar.

De fleste som kommenterte ryktene fnyste og mente at det var utenkelig at Microsoft skulle gi slipp på sin gullkalv, men i dag dukket likevel en pressemelding om bruddet opp.

- Vårt samarbeid med Bungie har resultert i at «Halo» ble en lengelevende mainstream-hit. Mens vi støtter Bungies ønske om å returnere til sine uavhengige røtter, vil vi fortsette å investere i vår «Halo»-eiendom med Bungie og andre partnere, som Peter Jackson, på en ny interaktiv serie satt i «Halo»-universet, sier spillsjef Shane Kim i Microsoft, og legger til:

- Vi ser fram mot stor suksess med Bungie når vår langvarige samarbeid fortsetter å utvikle seg gjennom «Halo»-relaterte titler og nye konsepter utviklet av Bungie.

Microsoft vil altså fortsette samarbeidet med Bungie. De vil også beholde en viss eierandel i spillutvikleren, samtidig som framtidige «Halo»-spill og andre Bungie-spill bindes mot selskapets plattformer.

- Denne spennende utviklingen i vårt samarbeid med Microsoft vil gjøre det mulig for oss å utvide oss både kreativt og organisasjonsmessig i vår higen etter å lage spill i verdensklasse, sier Bungie-sjef Harold Ryan i pressemeldingen.

Foto: BUNGIE / MICROSOFT
Foto: BUNGIE / MICROSOFT Vis mer

- Vi vil fortsette med å utvikle spill med Microsofts plattformer som primærfokus, vi setter stor pris på vårt langvarige og lønnsomme forhold, sier Ryan videre.