Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Hålogaland Teaters «Vestregata» er sosialdrama som folkekomedie

Folkelighet fra fattigliv.

SOSIALT DRAMA: Kvinnene i den trangbodde gården i Vestregata sliter med fattigdommens mange vonde virkninger. Foto: Gisle Bjørneby, Hålogaland Teater
SOSIALT DRAMA: Kvinnene i den trangbodde gården i Vestregata sliter med fattigdommens mange vonde virkninger. Foto: Gisle Bjørneby, Hålogaland Teater Vis mer

TEATER: Det sosialt bevisste teater har lange tradisjoner på Hålogaland Teater, like lange som teatret selv. Folkekomedien likeså. I «Vestregata» møtes disse i en mangesidig skildring av kvinneliv i fattigdom.

Det er ikke bare epoken det er lagt til - 1960-tallet - som gir dette en eim av en annen tid. I uttrykket kombineres også teaterstiler som var vanligere i HTs tidlige tider.

Kroppsspråk, ansiktsuttrykk og tekstbetoning gjøres markert tydelig. Tilskueren skal ikke kunne ta feil av verken emosjoner eller politiske budskap.

Kvinneslit

Johanne (Maria Bock) syr, mens livet rakner. Johanne sliter med psyken. Johanne sliter med å sove om natta og å våkne om morgenen, og ofte makter hun ikke å gå på jobb på vaskeriet. Ofte makter hun ikke å ta seg av datteren Synnøve heller. Hun blir spilt av barneskuespillere fra HTs barne- og ungdomsteater som seks-, ti- og femtenåring.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?