Haltende krimdebut, dårlig forlagsarbeid

«Grande Marine» burde fått grundigere manusvask.

KRIMDEBUTANT: Inger Marie Spange debuterer med en krimroman om oljebransjen. Forlaget burde ha jobbet mer med den, mener anmelderen. Foto: ASCHEHOUG
KRIMDEBUTANT: Inger Marie Spange debuterer med en krimroman om oljebransjen. Forlaget burde ha jobbet mer med den, mener anmelderen. Foto: ASCHEHOUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Gjennomkorrupte og hensynsløse russiske oligarker er i vinden for tiden. Nylig i Eva Jolys «Liras øyne», og nå i krimdebutant Inger Marie Spanges «Grande Marine».  

Spanges styrtrike russer er riktignok hakket mer brutal enn Jolys. Til dels pervers må en kanskje si.

Så pervers at den innebygde kritikken av det gjennomkorrupte Russland mister noe av brodden.  

Olje og drap Det handler om olje. Mossingen Asbjørn Grande, leder av oljeselskapet Grande Marine, har funnet opp en teknologi som revolusjonerer oljeletingen. Den er så lukurativ at personer bokstavelig talt går over lik for å få den. Grande blir da også drept i bokas åpningskapittel.

Den offisielle årsak er drukning, men datterdatteren Ulla forstår raskt at noe ikke stemmer. Hun er enearving til firmaet, og det skal vise seg å bli farlig for henne.   

Så vidt jeg kan forstå, har Spange gjort en grundig jobb når hun har satt seg inn i oljeteknologien. Så grundig at det går litt tregt i begynnelsen, men etter hvert skrus tempoet opp. Det blir flere mord, spørsmålet om bestefarens fortid som etterretningsmann, jakt på en hemmelig kode, samt kidnapping. I tillegg er Ulla usikker på hvem som er skurk og hvem som er venn.   

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer