Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Halv million fulgte Ari Behns bisettelse

NRK melder at 365 000 TV-seere fulgte overføringen av bisettelsen til Ari Behn fra domkirken i Oslo. Nesten 205 000 så sendingen på TV 2.

HELE BISETTELSEN: Mange fulgte Ari Behn da han ble bisatt i Oslo Domkirke fredag 3. januar 2020. Video: NRK Vis mer

Ifølge NRKs analyseavdeling er det 365 000 seere som har sett hele bisettelsen i NRKs kanaler og til sammen 973 000 seere som på et tidspunkt var innom den lineære sendingen til NRK, opplyser de til Dagbladet.

Nesten 205.000 så sendingen på TV 2, melder Medier24.

Til sammen så 204 700 bisettelsen på TV 2s kanaler, skriver TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække i en epost.

Altså fulgte nesten 570 000 TV-seere Ari Behns bisettelse på lineær TV.

Sto i kø

Fredag ettermiddag ble Ari Behn bisatt fra Oslo Domkirke. Allerede tidlig på morgenen hadde folk møtt opp utenfor kirka, i håp om å ta farvel med forfatteren og kunstneren - som døde 25. desember. Han ble 47 år gammel.

På forhånd var det ventet et stort oppmøte, noe som er årsaken til at familien valgte nettopp domkirken for Aris bisettelse.

Rundt 200 mennesker måtte snu eller stille seg opp utenfor da kirka raskt ble full.

Flere kongelige og representanter fra regjeringen var ventet, og det er derfor varslet ekstra sikkerhetstiltak.

Like før halv ett ankom Behns familie kirka i en taxi. Ut strømmet foreldrene, Olav Bjørshol og Marianne Behn, og 47-åringens kjæreste - Ebba Rysst Heilmann. Kort tid seinere dukket regjeringsmedlemmer opp.

På formiddagen begynte flere av hans nærmeste venner å dukke opp. Trude Drevland, tidligere ordfører i Bergen, var blant dem som var tidligst ute. Da Dagbladet spurte om hvordan hun hadde det, hadde hun vansker for å holde tårene tilbake.

- Jeg kjente Ari Behn gjennom offisielle sammenhenger, først og fremst. Jeg åpnet en av utstillingene hans for ti år siden. Det er sånn at når man traff Ari, så traff han deg. Han var så raus og varm, og ble så nær så fort, sa hun til Dagbladet.

Kongelig besøk

Deretter kom de kongelige i tur og orden. Prins Daniel av Sverige var den første til å dukke opp. Han kom sammen med prinsesse Laurentien av Nederland. Den norske kongefamilien kom da kirkeklokkene hadde begynt å ringe inn.

Biskop Kari Veiteberg forretter bisettelsen - som ble startet med Shuberts «Ave Maria» på fiolin og orgel.

- Kjære sørgende. Det er døtre, foreldre, søsken, kjæreste, familie, venner, alle som er her i kirken og alle som ser på, vi er samlet her ved Ari Behns båre for å ta den siste høytidelige avskjeden med ham og for å overgi ham i Guds hender. La oss be, sier Veiteberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media