Halv million så Spellemann-showet

TV 2s Spellemannpris-utdelingen var en suksess. Og fjernsynskanalen vil gjerne sende programmet neste år også.

516 000 menneskers så de to hoveddelene av årets Spellemannpris-utdeling på TV 2 i helgen. Det er litt i overkant av 100 000 færre seere enn hva NRK samlet året før, men til gjengjeld var det flere yngre seere i år enn i fjor.

Snittalderen til NRKs seere på det siste showet de sendte i 2002, var 47 år. I år var gjennomsnittseeren ni år yngre, altså 38 år.

Viktig med unge seere

- Det er viktig for en kommersielle fjernsynskanal å tiltrekke seg et flertall av yngre seere for å være attraktive overfor annonsører, sier informasjonssjef Geir Mikalsen i TV 2 til Dagbladet.no.

Sånn sett var det positivt at seerne var yngre i år enn i fjor, selv om det er volumet av seere som gir klingende annonsemynt i kassa.

- Vi er godt fornøyd med både seertallene og gjennomføringen av programmet, sier Mikalsen.

Ga mersmak

I år var det mer fart i sendingene fra Spellemannpris-utdelingen. I tillegg var det en mer intim scene og ingen gjennomgående programleder i showet, slik NRK har hatt tradisjon for. TV 2 skal nå evaluere sendingen sammen med arrangøren av Spellemannprisen før det tas en beslutning om TV 2 også neste år skal sende showet.

- Vi hadde en avtale som bare gjaldt i år, men helgas program ga absolutt mersmak, sier Mikalsen.

BLE SATT PRIS PÅ:</B> Både Röyksopp....
... og Bjørn Eidsvåg fikk Spellemannspris.