Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Halvannen million til nytt Sabeltann-spill

Lager spill av «Forbannelsen på de syv hav».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I «Kaptein Sabeltann - Forbannelsen på de syv hav» skal spilleren stoppe ondskapen som truer med å bre seg over de syv hav.

Spillet får 1,46 millioner kroner i støtte fra Norsk filmfond, som i går avsluttet årets siste søknadsrunde. Til sammen har fondet fordelt 5,4 millioner kroner til interaktive produksjoner.

Produsenten Artplant har også tidligere laget et Kaptein Sabeltann-spill. Det var basert på tegnefilmen og ble lansert i 2004.

Det nye spillet har et samlet budsjett på 1,94 millioner kroner.

Arbeidslaget bak spillet er for spillveteraner å regne. Kreativ leder Joachim Barrum har jobbet med grafikk og animasjon for dataspill i 13 år, mens prosjektleder/spilldesigner Jack Kristoffersen har 12 års erfaring fra bransjen.

H.C. Andersen-spill

Også et spill basert på H.C. Andersens eventyr får støtte fra Norsk filmfond. «Snødronningen og det magiske speilet» er strukturert rundt eventyret «Snødronningen», men vil også inneholde elementer fra andre H.C. Andersen-eventyr.

Spillet foregår i Norge rundt 1850, særlig i Christiania der spilleren møter kjente karakterer som Edvard Grieg og Bjørnstjerne Bjørnson. H.C. Andersen er også med som en hjelper for spilleren.

Produsenten Guppyworks får nesten 1,2 millioner kroner i tilskudd fra filmfondet til å utvikle spillet, som har et samlet budsjett på 2,85 millioner kroner.

Selskapet har nylig ferdigstilt spillet «H. C. Andersens magiske eventyr», som lanseres i Norge i neste måned. Spillet er forhåndssolgt til over 60 land, inkludert Nord-Amerika, Tyskland, England og Frankrike.

- Dette er meget imponerende og viser at det er mulig å få nordiske barne- og familiespill ut i verden hvis man har kontaktnett, erfaring og et godt spill å selge, skriver Kaja Hench Dyrlie, prosjektkoordinator for spill i Norsk Filmfond, på fondets nettsider.

Kjærlighet blant gothere

Spillet «Polarkameratene», som beskrives som et underholdningsspill for hele familien inspirert av filmer som «Istid», får støtte. 640 000 kroner tildeles utviklingen av spillet.

Og det siste spillet som får støtte er «Xobia - Magisk Arv», et spill om gothjenta Xobia. Spillet er «fylt av kjærlighet, forbannelser, demoner, trolldom, gode gjerninger og total forvandling,» ifølge Norsk filmfond.

Produsenten fikk 100 000 kroner i tilskudd til første fase av et utviklingprosjekt som har et budsjett på kroner 238 000.

FRA TEATER TIL FILM TIL SPILL: Kaptein Sabeltann reiser flere steder enn over de syv hav.
DANSKENES STORE STOLTHET: H.C. Andersens <a href="http://www.hca2005.dk/">200-årsjubileum</A> ble behørig feiret i fjor. Nå også med dataspill.