«Halvblods-prinsen» får ros

Den nye Harry Potter-boka blir godt mottatt.

Etter en storstilt lanseringskampanje som har fått behørig omtale i medier verden over, viser det seg at «Harry Potter og halvblodprinsen» innfrir forventningene. Og vel så det.

Kritikerne omtaler den som den mest rørende og modne av alle de hittil utkomne Potter-bøkene, det melder nyhetsbyrået AP.

Amerikansk presse er ikke snaue når de leter etter verk å sammenligne boka med. New York Times mener boka minner om «Ringenes Herre», og Los Angeles Times sin skribent tenkte på «Charlotte\'s Web».

APs egen anmelder kaller boka «en kraftfull og uforglemmelig opptakt til den store finalen», og referer til neste bok som mest sannsynelig vil sette endelig punktum for historien om den lille trollmannen.

Forfatteren J. K. Rowling introduserte Harry Potter og hans medstudenter ved trollmannskolen Hogwart for verden i 1997. Siden har bøkene blitt oversatt til 62 språk og over 270 millioner eksemplarer er solgt. I tillegg har flere av bøkene rukket å bli filmatisert.

Forbes Magazine anslår Rowlings formue til å være på om lag fem og en halv milliard norske kroner (830 millioner amerikanske dollar). I så fall er hun den rikeste kvinnen i Storbritannia.

SUKSESSFORFATTER: Sukssen vil ingen ende ta for Potter-forfatteren J. K. Rowling.