Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Halvbroren» på tv

Lars Saabye Christensen er dialog med NRK for å lage tv-serie av «Halvbroren».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag mottok Saabye Christensen Nordisk Råds litteraturpris for suksessromanen «Halvbroren». Nå er filmregissør Erik Gustavsons selskap Cylinder Production, som har filmopsjonen på romanen, i kontakt med statskanalen med planer om å gjøre en tv-serie av boka, melder Dagens Næringsliv.

NRKs dramasjef Hans Rossiné bekrefter at de er interessert i prosjektet.

- Vi har ennå ikke nøye vurdert hva slags dramatisk potensial som ligger i «Halvbroren», men det er absolutt noe vi kan være interessert i. Vi skal fortsette dialogen, sier Rossiné til avisa.

Ikke film

Til tross for Ellings suksessrike overgang til filmen, var det uaktuelt for Saabye Christensen å lage film av sin bok.

- Årsaken er at det vil være vanskelig å hugge ned boka til et vanlig filmformat, sier Saabye Christensen.

Saabye Christensen har fått en rekke henvendelser fra utlandet fra filmselskaper som vil kjøpe rettighetene. Men forfatteren har sagt nei. Han ønsker at en filmatisering skal ha norsk forankring.

«Halvbroren» skal lanseres i England og Sverige til høsten. Boka kommer også ut i Nederland og Danmark neste høst. I tillegg er «Halvbroren» solgt til Brasil, Polen, Albania, Tyskland og Finland.

Dansk manus

Saabye Christensen mener at det holder for ham å skrive boka. Manus får andre ta seg av. Da titter han sørover.

- Det kunne være interessant å få en manusforfatter fra Danmark, hvor de har mange gode folk. Vi har nå opprettet kontakt med NRK Drama, og jeg ser ikke bort ifra at det kan bli et nordisk samarbeidsprosjekt, sier Saabye Christensen til Dagens Næringsliv.

Fra før av har «Halvbroren» innkassert tre priser, deriblant Brage-prisen.

<B>I TAKET: </B> Jubelen og sjampiskorken gikk i taket mandag, da det ble klart at Lars Saabye Christensen hadde fått Nordisk Råds litteraturpris. Flaskeholder er forlagssjef i Cappelen, Anders Heger.
Hele Norges coronakart