Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Halvbroren» solgt til USA

Norsk TV-serie vekker interesse i utlandet.

SPILLER KJÆRESTER: Nicolai Cleve Broch og Agnes Kittelsen har begge bærende roller i NRKs kommende storsatsing,«Halvbroren». De spiller kjærestene Barnum og Vivian. Foto: Monster TV / NRK
SPILLER KJÆRESTER: Nicolai Cleve Broch og Agnes Kittelsen har begge bærende roller i NRKs kommende storsatsing,«Halvbroren». De spiller kjærestene Barnum og Vivian. Foto: Monster TV / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CANNES (Dagbladet): TV-serien «Halvbroren» gjør det godt under den pågående Mipcom-messa i Cannes i Frankrike, der produsenter og distributører av TV-programmer fra hele verden møtes for å kjøpe og selge innhold som kommer på skjermen neste år.

Etter det Dagbladet erfarer, er den norske TV-serien solgt til minst 12 land - deriblant USA og Danmark. Flere andre land skal ha opsjonsavtale på serien.

«Halvbroren» er basert på Lars Saabye Christensens roman fra 2001 pg vises på NRK på nyåret.

Den åtte episoder lange serien har kostet 67 millioner kroner å lage, og er en av både NRK og produksjonsselskapet Monsters største dramasatsinger noensinne. Nicolai Cleve Broch spiller hovedrollen mot blant andre Agnes Kittelsen og Frank Kjosås.

Sabeltann Serien er ikke det eneste NRK-programmet som har slått an blant TV-innkjøperne i Cannes. Også Barne TV-programmer er omsatt - deriblant NRKs nye julekalender.

- Flere av kundene har sett på NRKs nye julekalender og sagt at det er det beste de noensinne har sett her. En annen kunde sa det samme om «Kaptein Sabeltann», forteller Bente Sagplads i Nordic World, som representerer alle de største nordiske tv-kanalene på Mipcom, til Dagbladet.

Sagplads har solgt begge seriene til europeiske tv-stasjoner, uten at hun kan røpe hvilke kanaler som har sikret seg dem.

- Jeg syns det er veldig moro, spesielt siden det er mest animasjon her i år, sier Sagplads.

Feelgood Den sterke interessen for den sorgmuntre norske TV-serien føyer seg inn i en trend på Mipcom-messa der TV som gir seeren en god følelse står høyt i kurs.

Luci Burnley er innkjøps- og salgssjef for Banijay International, som blant annet eier Nordisk Film og TV i Norge. Hun kjøper inn konsepter som med stor sannsynlighet ender på norske tv-skjermer.

- Trenden i år er at tv skal gi en god følelse til seeren, det er mindre konfliktorienterte programmer. Det handler fortsatt først og fremst om å finne personer, for realityseriene er fortsatt karakterdrevne, men nå med et hyggeligere preg, sier Luci til Dagbladet.

VISES I JANUAR: «Halvbroren» med Nicolai Cleve Broch og Ghita Nørby kommer på NRK på nyåret. Mer med regissør Per Olav Sørensen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VISES I JANUAR: «Halvbroren» med Nicolai Cleve Broch og Ghita Nørby kommer på NRK på nyåret. Mer med regissør Per Olav Sørensen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!