Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Halvdan med fullt orkester

BODØ (Dagbladet): Halvdan Sivertsen går nye veier. I kveld hjemme-debuterer han for smekkfullt hus som solist for et helt symfoniorkester. Halvdan synger Halvdan - akkompagnert av 70 mann!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er innleid som solist. Men jeg skal nok klare å «holde litt helvete» med dem også, flirer Halvdan.

Han er spent og nervøs foran kveldens begivenhet, som han midt i all spøkingen karakteriserer som en enestående begivenhet.

- Bjørn Andor Drage og delvis også Henning Sommerro har gjort en fantastisk jobb med å orkestrere visene mine. Første gang jeg hørte resultatet gikk jeg rundt og gliste i flere dager. Det var tøft! mener 48-åringen.

I kveld vil 650 publikumere få høre den klassiske versjonen av blant andre «Ti tusen tommeltotta» og den nordnorske ræpp-låta «Sverre nord i værret». Og sikkert et dryss lyriske Halvdan-perler.

Behagelig sjokk

Det var Trondheim symfoniorkester, et av landets mest anerkjente, som tok kontakt med Halvdan og ville arrangere låtene hans for fullt orkester.

- Jeg ble hentet til en lukket konsert i Trondheim - og elsket konseptet. Jeg tror folk vil få et behagelig sjokk i kveld, mener Bodøs store sønn.

Han utelukker ikke at han vil samarbeide med andre konstellasjoner framover: - Andre orkestre har vist interesse, er alt Halvdan vil si.

Til Oslo

Begivenheten i Bodø kulturhus avslutter en svært vellykket Nordland Musikkfestuke. En rekke store navn innen de fleste musikksjangrer har gjestet Bodø, og Halvdan er lei for at han ikke fikk med seg så mange konserter i år:

I høst reiser han til Oslo for å lage visekveld på Dizzy med Øystein Sunde:

- Det blir noe helt annet igjen. Øystein, jeg, gitarene våre og et bitte lite band. Vi har øvd mye i sommer. Neste uke skal vi treffes igjen - enten her i Bodø eller sørpå, alt avhengig av været. Det er en fest å jobbe med Øystein, og vi planlegger å holde det gående fra 17. september til jul. Minst! bobler Halvdan Sivertsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!