Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Halve milliardarven til Bowie går til kona

David Bowie etterlot seg en rekordformue.

ETTERLATER SEG STORE SUMMER:  David Bowie etterlot seg en formue på rundt 100 millioner dollar. REUTERS/Leonhard Foeger/Files
ETTERLATER SEG STORE SUMMER: David Bowie etterlot seg en formue på rundt 100 millioner dollar. REUTERS/Leonhard Foeger/Files Vis mer

David Bowie etterlot seg en formue på nærmere 900 millioner kroner og ber i sitt testamente om at asken skal spres under et buddhistisk ritual på øya Bali i Indonesia.

Ifølge The New York Post viser testamentet, som er overlatt til en domstol i New York, at den 69 år gamle rockestjernen etterlot seg en formue på rundt 100 millioner dollar.

Halvparten av formuen, nærmere en halv milliard norske kroner, har Bowie testamentert til enka, den somaliskfødte supermodellen Iman, som også får parets hjem i Soho i New York.

De to barna, filmskaperen Duncan Jones og tenåringsdatteren Lexi deler resten av formuen etter Bowie, som døde av kreft 10. januar.

Familien har etter ønske fra Bowie ikke sagt noe om hva han etterlot seg eller hvordan han ønsket å bli stedt til hvile, men dette går fram av testamentet.

Etter sin død har Bowie tangert Elvis Presleys rekord fra 1977 ved å få inn hele tolv plater samtidig på den britiske Top 40-listen, melder BBC.

Bowie er også alene sammen med Michael Jackson om å ha over halvparten av de ti mest solgte platene på Top 10-listen, skriver musikkavisa NME. Han topper nå listen med albumet «Blackstar», som ble gitt ut bare to dager før han døde.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
503 Service Unavailable