KAOS:  Over 500 mennesker var innom køen ved Cinemateket i dag for å sikre seg billett til møtet med David Lynch. De fleste måtte gå skuffede hjem. Foto: Lars Eivind Bones
KAOS: Over 500 mennesker var innom køen ved Cinemateket i dag for å sikre seg billett til møtet med David Lynch. De fleste måtte gå skuffede hjem. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

«Halve Oslo» vil se David Lynch bli intervjuet

Mange hundre sto timevis i kø utenfor Cinemateket.

||| Nevn David Lynch for en selverklært filmfan, og du får mest sannsynlig direkte superlativer og spontane hyllester til svar.

Med filmer som Blue Velvet, Lost Highway og Mulholland Drive, samt den legendariske tv-serien Twin Peaks, er han blitt en av de mest originale filmskaperne i nyere tid.

Og med sin uortodokse stil, har han fått status som kulthelt for filmfolk verden rundt.

Kaostilstander
Sånn sett er det kanskje ingen overraskelse at det nærmest oppsto kaostilstander da billettene til et eksklusivt møte med 64-åringen på Cinemateket i Oslo ble lagt ut for salg i ettermiddag.

Mandag 18. oktober blir nemlig Lynch å finne på den lille kinoen i Dronningens gate i Oslo.

Fansen kan glede seg til et intervju med Lynch, og han skal blant annet spørres om sine egne filmer og sin egen organisasjon David Lynch Foundation.

Etterpå skal hans nyeste film Inland Empire vises.

Da billettene ble lagt ut for salg klokka 12 i dag, hadde noen allerede stått i kø i 21 (!) timer.

Men selv om det sannsynligvis møtte opp mer enn 500 mennesker tilsammen, holdt det å dukke opp utenfor Cinemateket grytidlig i morges.

- Kunst
En av dem som har brukt mye av dagen i Lynch-kø, er musikkstudenten Stine Andreassen (23).

- Jeg ser på filmene til Lynch som direkte kunst, så dette er noe jeg virkelig har lyst til å få med meg. Som musikkstudent er jeg spesielt opptatt av filmmusikken i Lynchs filmer, sier Andreassen til Dagbladet.

23-åringen var en av de heldige som sikret seg billett, og nå kan hun nesten ikke vente de to ukene fram til Lynch dukker opp.

- Jeg gleder meg veldig. Jeg har oppdaget ham veldig nylig, så jeg får liksom alt på en gang, sier hun.

Også Dagbladets journalist Jonas Pettersen var en av de heldige som sikret seg en av billettene til 200 kroner i dag.

- Jeg er utrolig glad jeg fikk. Arrangementet tar cirka 190 plasser, og ettersom det var mulig å kjøpe to billetter per person, var det mange hundre som måtte gå skuffede hjem, sier han.

POPULÆR MANN:  Filmskaperen David Lynch er en av de mest spesielle og begavede personer innen moderne film. Her har han mottatt regiprisen for filmen «Mulholland Drive». Foto: Tom Martinsen
POPULÆR MANN: Filmskaperen David Lynch er en av de mest spesielle og begavede personer innen moderne film. Her har han mottatt regiprisen for filmen «Mulholland Drive». Foto: Tom Martinsen Vis mer