Halvfullt på støttekonsert for Japan

- Jeg synes det er dårlig, sier Trine Rein.

<strong>GRÅT AV GLEDE:</strong> Det var halvfullt i salen, men Trine Rein sier hun gråt av glede da hun fikk vite at rundt 10 000 så veldedighetskonserten på nett. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
GRÅT AV GLEDE: Det var halvfullt i salen, men Trine Rein sier hun gråt av glede da hun fikk vite at rundt 10 000 så veldedighetskonserten på nett. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For ei uke siden avslørte Dagbladet at Trine Rein dro med seg flere kjente norske artister for å synge i solidaritet med jordskjelvofrene i Japan.

Men da arrangementet «Gift to Japan» gikk av stabelen i kveld, var det glissent i salen og halvparten av setene sto tomme.

Rein forteller til Dagbladet at det var solgt rundt 700 billetter til veldedighetsarrangementet. Det synes hun er for lite, selv om hun innrømmer at det kanskje var et urealistisk mål å selge ut 1400 biletter på tre dager.

- For dårlig - Jeg synes det er dårlig. Oslos befolkning må ta seg sammen. Nå hadde vi muligheten til både å bidra økonomisk og til å skaffe økt oppmerksomhet rundt det som skjer i Japan, sier Rein til Dagbladet i en kort pause i showet.

TNT, Wig Wam, A1, Nils Petter Molvær og D'Sound er blant artistene som sto på scenen i kveld. Billettprisen var på bare 220 kroner. Rein mener en konsertopplevelse av det kalibret aldri vil fås for en like lav sum.

At publikum derfor uteblir synes hun er merkelig.

Når Dagbladet snakker med henne etter at arrangementet er ferdig, sier Rein at hun likevel er kjempefornøyd.

- Det var 10 000 som så på streamingen på nettet. Jeg gråt bak scenen da jeg fikk den beskjeden, sier Rein.

- Gave til Japan Den siste uka har blant andre hun og initiativtaker Margrethe Wam Solvang stått på nærmest døgnet rundt. Rein forteller at hun for ei drøy uke siden fikk en helt klar visjon om hvordan kvelden skulle være.

- Jeg skjønte at vi måtte gjennomføre en mobilisering av artister for Japan, som en hilsen fra Norge. Mange av disse artistene er allerede omfavnet i Japan, og tanken var å gi vår gave i form av en sånn type støtte, fra artister som befolkningen allerede kjenner til.

<strong>SANG FOR JAPAN:</strong> Boybandet A1. Inntektene går til Norges Røde Kors. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SANG FOR JAPAN: Boybandet A1. Inntektene går til Norges Røde Kors. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Rein forteller at det i utgangspunktet ikke var viktig å fylle opp setene. I begynnelsen ønsket ikke Japan økonomisk støtte, og økonomi var heller ikke det viktigste for initiativtakerne.

Men Japans Røde Kors ber nå om bistand.

- Stolt av konserten Rein sier hun er stolt over å ha fylt 700 seter i Folketeatret på under ei uke, men forteller at hun tar selvkritikk på at så mange seter i kveld sto tomme.

- Jeg tar selvkritikk på at arrangementet ikke er blitt markedsført så bra som burde vært. Det skyldes blant annet at vi ikke har hatt budsjett til det.

- I utgangspunktet var ikke det viktigste å fylle setene, og bare tre dager før prosjektet skulle realiseres ber Japan om økonomisk bistand. På det tidspunktet måtte jeg ut til pressen. Det er sikkert mange som ikke har fått med seg at det er et arrangement, sier Rein.

<strong>SANG FOR JAPAN:</strong> Wig Wam. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SANG FOR JAPAN: Wig Wam. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer