Halvgud med lærevansker gjør suksess

Percy Jackson inn på boklista.

(Dagbladet): Fantasyboka «Percy Jackson: Slaget om labyrinten» går rett inn på sjuendeplass på ukas bokliste, som er klar i dag.

Dette er fjerde og nest siste bok i amerikanske Rick Riordans fantasyserie om tenåringen Percy Jackson, som finner ut at han er sønn av den greske guden Poseidon.

Helt med lærevansker
Bøkene spinner fantasyintrigene rundt den greske mytologien, hvilket betyr nærkontakt med et rikt gudegalleri og overnaturlige skapninger, som medusaer og kentaurer. Og i sentrum står en halvgud med ADHD og dysleksi.

Bøkene skal være spesielt populære blant unge gutter med lærevansker.

- Jeg får veldig mange reaksjoner fra lesere. Favorittmailene kommer fra foreldre som sier at barna deres har ADHD og dysleksi, at de aldri har lest en bok før og at de gjør det nå, sa Riordan i et intervju med VG i fjor.

Hollywoodfilm
Hans egen sønn har både ADHD og dysleksi, og Percy Jackson-historiene oppstod som godnatt-fortellinger for ham. De har blitt en kjempesuksess internasjonalt, og i fjor kom hollywoodfilmen «Lyntyven», basert på den første boka.

«Percy Jackson» er ikke den eneste overnaturlige ungdomsboka på ukas bokliste.

«Blå måne», bok nummer to i Alyson Noëls serie «De udødelige», okkuperer 14. plass. Her står den synske tenåringsjenta Ever Bloom i sentrum for en serie om udødelig kjærlighet. 

På 15. plass finner vi også en boklistenykommer, nemlig Håkan Nessers nye krim «De ensomme».

Se hele boklista her.