Halvorsens løftebrudd

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FORSKNING: Valgtider utfordrer politikernes etterrettelighet og integritet. Noen markerte personligheter er lett å avsløre. Finansminister Kristin Halvorsen holder ikke hva hun lover. Filosofen Einar Øverenget konfronterte henne tidligere i år med det brutte løftet om full barnehagedekning, og gjentok nylig sin kritikk fordi Halvorsen hevdet i media at hun «Sliter ikke med gamle løfter». Denne heftige debatten kom som følge av et presseoppslag tidlig i august som etterlyste konkrete løfter om billigere SFO og full barnehagedekning med makspris i SVs nye valgbrosjyre.

I forhold til dette intense engasjementet er det påfallende at Halvorsen ikke forsvarer hva hun tidligere har lovt om å satse på forskning. I flere avisinnlegg har jeg siterte mange av de løftene både hun og Øystein Djupedal ga i sin første tid som statsråder. Halvorsen har aldri brydd seg med å kommentere dette. Riktignok la hun i Dagens Næringsliv 26. april vekt på «å investere i menneskelig kapital (…) Vår fremtidige velstand er avhengig av at vi bygger opp et sterkt kunnskapssamfunn». Men hun unngikk helt å nevne forskning og utdanning, bare presiserte at: «Regjeringen har valgt å prioritere barnehager…».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer