Halvparten av seerne så Nobelkonserten

Men Hayek og Moore hadde 143 000 færre seere enn Oprah Winfrey og Tom Cruise.

(Dagbladet.no): Salma Hayek og Julianne Moore klarte ikke å følge opp de gode seertallene til fjorårets Nobelverter.

Som Dagbladets tv-anmelder skriver i dag «Å være verter etter Winfrey/Cruise, er som å hoppe etter Wirkola».

Ifølge NRK Forskning så 823 000 seere i snitt det tre timer lange programmet i går. Det er absolutt ikke et dårlig tall, med tanke på at programmet er svært langt. Men i fjor samlet 966 000 mennesker seg i snitt foran skjermen.

Fornøyd tross nedgang

- Det skal legges til at sendingen i fjor gikk på en lørdag, som er en langt bedre dag enn søndag, sier Kristian Tolonen i avdelingen.

Før fjorårets show ble sendingen på NRK sendt noen dager etter konserten, i en redigert og kortere versjon. I går varte sendingen i over tre timer. Tidligere har det vart om lag halvannen time. Slik sett er de gjennomsnittlige seertallene sterke.

Av alle som så på fjernsyn mellom 20.00 og 23.00 i går kveld, så halvparten på Nobelkonserten.

- Programmet er det femte mest sette denne uken. Vinneren ble Jakten på kjærligheten på TV2, med Nytt på Nytt og Først & Sist på de neste plassene, sier Tolonen.

FULLT TRØKK: Ska Cubano fikk taket til å reise seg i Spektrum i går. de showet og gjøglet og fikk hele salen med seg på allsang. Foto: HENNING LILLEGÅRD
FULLT TRØKK: Ska Cubano fikk taket til å reise seg i Spektrum i går. de showet og gjøglet og fikk hele salen med seg på allsang. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer

Nobelkonserten sendes i over 100 land.

MIDTPUNKTET: ElBaradei hadde Julianne Moore og Salma Hayek på hver sin side under showet i Spektrum. Hans sønn, som er stor fan av Hayek, var visstnok en anelse sjalu over at faren fikk så mange klemmer av de to programlederne.
MER POPULÆR:</B> Oprah Winfrey og Tom Cruise fra fjorårets show, sammen med souldronningen PattiLabell.