Halvparten av stemmene avgjøres i kveld

Det norske bidraget tjuvstarter morroa.

WIEN (Dagbladet): Torsdag kveld står Kjetil Mørland (33) og Debrah Scarlett (21) på Eurovision-scenen, Wiener Stadthalle i Wien, og kjemper om å komme videre fra den andre delfinalen til hovedfinalen lørdag.

Men selv om det er i morgen det avgjøres hvem som går videre til finalen, kan det norske håpet score noen poeng også i kveld.

- Følte rommet vibrere Det er nemlig slik at de ulike Eurovision-juryene i de respektive landene ser generalprøven som avholdes nå, og avgjør hvem de mener fortjener en finaleplass basert på hvordan de opptrer der.

Juryen har halvparten av stemmene.

Da Dagbladet møtte Kjetil Mørland og Debrah Scarlett etter den første generalprøven onsdag ettermiddag, var de klare for å gi alt.

- Det var god å kjenne på energien fra salen. Vi kunne føle hele rommet vibrere, sa Scarlett til Dagbladet da.

- Målløs av beundring MGP-general Vivi Stenberg er svært fornøyd med den norske duoens framførelse i kveld.

- Vi er kjempefornøyde. De dro på akkurat så mye som vi hadde håpet, og leverte strålende fra scenen, skriver hun i en teksmelding til Dagbladet, og fortsetter:

- Det var fantastisk å høre stemningen i salen under låta. Vi gleder oss bare til i morgen når vi kan vise dette fram til Europa!

Morten Thomassen, president i den norske MGP-klubben, er også veldig imponert over kveldens opptreden. 

- Det var helt fantastisk. Jeg er målløs av beundring, skriver han i en tekstmelding inne fra Eurovision-arenaen til Dagbladet.

Jury-rot Den norske juryen skulle opprinnelig ledes av Dagbladets Jan Thomas Holmlund, men etter rot i systemet, og en glipp fra NRK, måtte han trekke seg.

Reglene sa nemlig at et jurymedlem ikke kunne sitte i juryen i to år på rad. Holmlund satt i juryen også i fjor.

Dermed er det Alexander Stenerud som tar over rollen som juryleder. Med seg i juryen har han tidligere MGP-deltaker Margaret Berger, kjendis-DJ og journalist Marianne Jemtegaard, musikksjef Sverre Vedal i Radio Norge og bookingagent i byrået Atomic Soul Anita Halmøy Wisløff. 

Dagbladet oppdaterer saken.