Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Halvparten må gå i Kanal 24

Et salg av Kanal 24 er trolig bare døgn unna.

TV 2 Gruppen er i sluttforhandlinger om salg av Kanal 24 til SBS Radio. Resultatet kan bli at rundt halvparten av de ansatte må slutte for å få opp lønnsomheten.

Et salg av Kanal 24 er trolig bare døgn unna, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge avisa er det snakk om å fjerne rundt 30 årsverk fra Kanal 24 om det ender med at SBS Radio overtar radiokanalen fra TV 2. Hvordan Kanal 24 skal overholde sine konsesjonskrav er ikke kjent.

– Hvis TV 2 overdrar konsesjonen til noen andre, må vi godkjenne det. Statsråden har tidligere vært klinkende klar på at konsesjonskravene som gjelder i dag, fortsatt skal gjelde, sier ekspedisjonssjef Roy Kristiansen i Kulturdepartementet.

Kanal 24 har siden sendestart 1. januar 2004 akkumulert et underskudd på nærmere 400 millioner kroner. I 2006 var det i snitt 74 årsverk i kanalen, noe som i kombinasjon med svake lyttertall og laber reklameomsetning bidro til underskuddet.

SBS Radio ble nylig del av det tyske mediekonsernet ProSiebenSat1, og driver lokalradionettverket Radio1/Storbyradioen her i Norge.

Konserndirektør Rune Indrøy i TV 2 vil ikke uttale seg om forhandlingene.

– Jeg vil ikke si noe om hvem vi forhandler med. Vi har ingen avtale på plass. Når det gjelder tidsplanen er jeg fortsatt usikker, men håpet er å få en rask avklaring, sier Indrøy.

VIL SELGE KANAL 24:
TV 2 overtok i fjor hundre prosent av aksjene i Kanal 24. Det kan bety at 30 ansatte mister jobben. Foto: STEINAR BUHOLM
VIL SELGE KANAL 24: TV 2 overtok i fjor hundre prosent av aksjene i Kanal 24. Det kan bety at 30 ansatte mister jobben. Foto: STEINAR BUHOLM Vis mer

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling