Game of Thrones

Halvsøsknene skulle egentlig bli forelsket

George R.R. Martin planla et spesielt trekantdrama, da han skrev det første utkastet til bøkene som seinere ble til TV-suksessen «Game of Thrones».

NB! SPOILERE: Hva betyr egentlig Aryas våpen - og hva skal det brukes til? Her er «Tronetid» sine teorier. Video: Dagbladet Vis mer

Denne artikkelen kan inneholde spoilere!

I premieren på sesong åtte av TV-suksessen «Game of Thrones» får man se et etterlengtet gjensyn mellom halvsøsknene Arya Stark, spilt av Maisie Williams, og Jon Snow, spilt av Kit Harington.

Gjennom nesten sju sesonger har seerne og rollefigurene vært innforstått med at de to er halvsøsken med samme far, Ned Stark. I siste episode i sjuende sesong kommer det fram at Jon Snow egentlig er sønn av Rhaegar Targaryen og Lyanna Stark, noe som betyr at han egentlig er fetteren til Arya.

Det ikke så mange vet er at da George R.R. Martin skrev det første utkastet av trilogien «A Song of Ice and Fire» i 1993, som TV-serien er basert på, skrev han at det oppsto romantiske følelser mellom søskenbarna.

Utkastet ble lekket på Twitter i 2015 og slettet igjen, før det seinere ble publisert på forumet Reddit, skriver Variety.

NB! SPOILERE: Denne sjokkerende scenen fra «Game of Thrones»-premieren hinter til en kommende kjempeavsløring. Panelet i Tronetid forklarer hvorfor. Vis mer

Lidenskapelig

Utkastet består av tre sider hvor han skriver hvordan han ser for seg det som var en planlagt trilogi, tilbake i 1993. Så langt har det endt opp med å bli fem bøker, og det er ventet to til.

I utkastet gjengitt av The Insider skulle egentlig Arya søke tilflukt ved «The Wall», sammen med sin mor og broren Bran, etter å ha blitt såret av Lannisters soldater.

FORFATTER: George R.R. Martin på premieren av den siste sesongen av «Game of Thrones» i New York tidligere i april. Foto: Evan Agostini / INVISION
FORFATTER: George R.R. Martin på premieren av den siste sesongen av «Game of Thrones» i New York tidligere i april. Foto: Evan Agostini / INVISION Vis mer

Jon Snow har sluttet seg til mennene i «The Night's Watch», og har dermed lovet å kutte kontakt med familien og leve sølibat. Derfor kan han ikke hjelpe familiemedlemmene som søker tilflukt. Dette fører til en bitter strid mellom Jon og Bran.

Videre skriver Martin:

«Arya er mer tilgivende … fram til hun med frykt innser at hun har forelsket seg i Jon, som ikke bare er hennes halvbror, men som også har sverget å leve sølibat. Den lidenskapelige kjærligheten vil pine dem gjennom hele trilogien, fram til sannheten om Jon's ekte foreldre blir avslørt i den siste boka.»

NB! SPOILERE: I teaseren for neste episode av «Game of Thrones» hintes det blant annet til en slu plan. Video: Dagbladet Vis mer

Trekantdrama

Jon Snow var ikke den eneste kjærlighetsrelasjonen Arya skulle ha ifølge det første utkastet til Martin. Snows konkurrent skulle nemlig være Tyrion Lannister.

«En forvirret Tyrion vil bytte side og hjelpe Stark-klanen med å bekjempe sin egen bror. Underveis blir han håpløst forelsket i Arya Stark. Dette fører til en dødelig rivalisering mellom Tyrion og Jon Snow», skriver Martin i utkastet.

Likevel presiserer Martin at Arya ikke føler det samme for Tyrion.

I de ferdige bøkene blir det aldri noen romanse mellom Arya Stark og Jon Snow. Tyrion Lannister ender opp med å motvillig gifte seg med Aryas søster, Sansa Stark.

GIFT: Sansa Stark, spilt av Sophie Turner, blir gift med Tyrion Lannister, spilt av Peter Dinklage, i et arrangert ekteskap. Foto: HBO Nordic
GIFT: Sansa Stark, spilt av Sophie Turner, blir gift med Tyrion Lannister, spilt av Peter Dinklage, i et arrangert ekteskap. Foto: HBO Nordic Vis mer

Incestuøse forhold

Arya har fortsatt ikke hatt noen romantiske relasjoner i løpet av de sju sesongene, men mange fans håper at det vil oppstå følelser mellom henne og smeden Gendry Waters, som hun møter igjen i første episode av sesong åtte.

 
Tronetid - Dagbladets «Game of Thrones»-program
Offentlig gruppe · 10 medlemmer
Bli medlem av gruppen
Endelig kommer avslutningen på en av tidenes største tv-suksesser. Følg avslutningen av «Game of Thrones» med oss i Dagbladet. Vi lover analyser, for...
 

Incestuøse forhold har ikke vært uvanlig i TV-serien, men Arya Stark og Jon Snow har alltid hatt et sterkt familiært bånd på TV-skjermen, noe som gjør at flere fans mener det hadde vært rart om det nå plutselig skulle oppstå romantikk mellom dem.

Samtidig er romansen mellom Jon Snow og dragemoren Denearys Targaryen et mye diskutert tema i den siste sesongen, ettersom de viser seg å egentlig være nevø og tante. Forholdet mellom tvillingene Cersei og Jaime Lannister, som resulterer i tre barn, foregår gjennom flere sesonger.

Andre episode i den åttende sesongen har premiere natt til mandag på HBO Nordic.