«Halvveis bordell, halvveis teater»

Varietéen er kommet til byen. Og baren er åpen.

(Dagbladet.no): - Du tar en liten dose Cirque du Soleil, litt magi, litt smørsang og en generøs dose Reperbahn og blander det hele ut i et knust glass mens du smiler til den skjeggete dama i baren.

Omtrent slik lyder det når truppen bak konseptet «Vatikanet» forklarer hva nå egentlig en varieté er.

- Vi tenker på en varieté som en sånn forestilling som foregikk på lugubre klubber i Paris og Berlin før i tida, i mørke, røykfulle lokaler, litt sånn halvveis bordell og halvveis teater. Det er kanskje en klisjé, men det er denne stemningen vi vil gjenskape når vi opptrer, forteller skuespiller Tobias Heiberg til Dagbladet.no.

Sammen med tre andre skuespillere, sjonglører, akrobater og musikere setter han denne uka i gang «Vatikanet», et nytt utelivskonsept i Oslo. Vatikanet skal være en helaften som starter med et varietéshow med elementer fra magi, sirkus og freakshow, og fortsetter med klubb ut natten.

- Rett etter showet begynner DJ\'en å spille. Du kan gå rett fra forestillingen og ut på byen, alt på ett utested. Etter en vanlig teaterforestilling er det ofte for tidlig å dra ut på klubb, og du må ofte bruke masse tid på å finne det riktige utestedet. Vi vil tilby folk begge deler på ett sted, sier Heiberg.

DJ 99, for mange kjent fra «Soria Moria Dancing» og «Wasabi» på NRK P2 spiller torsdag. Solløkka Soundsystem fra blant annet Pavillion spiller fredag.

På scenen ser du Darina Cizkova, Torkjell Leira, Tobias Avlund Heiberg og Anders Thoresen. Vatikanet variete og klubb kan du oppleve på Feber i Oslo torsdag 20. og fredag 21. oktober. Baren er åpner kl. 20.00 på torsdag og kl. 22.00 på fredag, og sceneshowet starter en time etter dette begge dager.

NYTT UTELIVSKONSEPT: På Feber får du servert både varieté og nattklubb - alt på en kveld.