Halvveis Quart

Det er få grunner til å gråte bitre tårer over at du ble hjemme - foreløpig.

Det er fredag ettermiddag på Quarten, og Den Store Konserten har fortsatt til gode å inntreffe på Odderøya. Halvannen kveld gjenstår, savnet av et velfortjent terningkast seks er påtrengende.

Jøsses, Bowie leverte, og Travis ga oss fem minutter med magi i regnet, og Rammstein var ... ehm ... Rammstein. Men ingen har spilt dreads-lokkene av de som fortsatt har sånt. Heller ingen klubbkonserter har vært så bra at folk har begynt å ljuge på seg at de var der.

P3 svikter også. NRK-scenene i Gravane har i mange år vært sideshows med høy partyfaktor. I år går det med få unntak i repriser av stunt fra i fjor, samt promointervjuer og velformatert P3-musikk (hei Håkon!).

Quartens store støttekrykke - været - leverer i år ingen drahjelp i det hele tatt. Dette er riktignok utenfor festivalledelsens kontroll, men det betyr lite for alle sommersjekkerne som nå sitter med store restlager krem.

Gråværet gjør hele Quarten mer tilknappa. Det er rett og slett mindre action og party. Et gledelig, men illustrerende faktum, er at antall publikummere går opp fra i fjor, mens dopbeslagene går ned.

Men at Quarten har havnet på den brede vei er ikke problemet. Det er mer følelsen av å være i en velsmurt 757 på autopilot som plager.

Det er nesten sånn at man angrer på at man ikke dro mer på Filmquarten. Men man drar da ikke til Kristiansand i juli for å gå på kino i et plasttelt.

I kveld: Morten Abel og Trail of Dead. I morgen: Princess Superstar og Turboneger. Det er altså fortsatt stor fare for sexrockparty, klassisk quartmagi og evig herlig fortapelse.

HELT ÅLREIT: Quarten har ikke helt tatt av i år. Men noen gjør så godt de kan.<br> Foto: BJØRN K. BORE<P>