Påskekrim på Sumo og TV 2: «Cheat»

Halvveis tullethriller

Pinebenken blir en sakkosekk.

CHEAT: «Cheat» er en intens thriller sentrert rundt et farlig forhold mellom universitetsprofessor Leah og hennes student Rose. Serien er en av to påskekrimmer på TV 2. Video: TV 2 Vis mer

TV: Løgner og utroskap: «Cheat» blir solgt inn som en intens thriller i fire deler der hovedplottet etter hvert skal bli til et særs anspent og etter hvert fatalt forhold mellom universitetsprofessor Leah Dale og en av hennes studenter, Rose Vaughan.

Ikke et oppsiktsvekkende plott, ettersom vi har sett slikt mange ganger tidligere. Serien handler om utroskap, hevn og juks, og det blir selvsagt veldig komplisert med mange løgner der det også øses på med blindspor, snubletråder og en liten strøm av billige thrillereffekter. Dog uten at vi lar oss skremme veldig mye.

«Cheat»

3 1 6

Thriller

Premiere onsdag 17. april
Beskrivelse:

Serie i fire deler

Kanal:

TV 2 og Sumo

«Har visse anslag, men det blir for mye styr uten ekte nerve.»
Se alle anmeldelser

Det ender nesten opp i at vi bevisst faller av, men selvsagt lider vi oss videre i det håp at dette skal bli verdt å bruke påskehøytid på.

Mye styr

Vi skal ikke si at alt er under pari til thriller å være, men serien blir en slags halvveis tullethriller uten hode, kropp og hale, men med mye styr for å fortelle oss en intens historie som ikke er så intens, egentlig.

Vi skal serveres et psykologisk kammerdrama, men «Cheat» har ikke godt nok manus og ei ekte nerve som holder oss fanget til skjermen. Serieskaperne vil nesten alt for mye. Og, det er flust med sjangerklisjeer som skal pirre og lettskremme oss, det skjer dessverre litt for sjelden. Det hele blir heller noe forutsigbart.

Sakkosekk

Den såkalte pinebenken blir til en sakkosekk der det er fort gjort å glippe litt med øya, ta seg en fortjent påskedrøm. Men, akk. Det blir også alvor. Og, litt ekkelt.

I rollen som Leah møte vi den ellers så dyktige Katherine Kelly (sist sett i «Mr Selfridge»). Hun har vi opplevd i flere tv-serier, og som regel har det vært solid. Her har hun ikke fått mye å bryne seg på.

Unge Molly Windsor forsøker etter beste evne å gi liv, uro og hevnlyst til Rose. Hun som er avgangsstudent og som innleverer en usedvanlig god oppgave. Hmm. Her er det noe som ikke stemmer. Leah konfronterer Rose. Da starter helvete, for Rose er virkelig ikke ei ungjente du piller på nesa. Juks med livet som innsats?