Halyna Hutchins døde på filmsett

Det var den 42 år gamle filmfotografen Halyna Hutchins som døde etter at Alec Baldwin avfyrte et rekvisitt-våpen ved en feiltakelse.

DØD: Filmfotograf Halyna Hutchins ble bekreftet død på sykehus etter en hendelse på innspillingen av westernfilmen «Rust». Ifølge politiet skal stjerna Alec Baldwin ha «håndtert» våpenet. Foto: Privat
DØD: Filmfotograf Halyna Hutchins ble bekreftet død på sykehus etter en hendelse på innspillingen av westernfilmen «Rust». Ifølge politiet skal stjerna Alec Baldwin ha «håndtert» våpenet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Halyna Hutchins er bekreftet død etter en hendelse under innspillingen av westernfilmen «Rust».

En talsperson for skuespiller Alec Baldwin (63) har sagt at ulykken skjedde som følge av at et rekvisitt-våpen med løsskudd som brukes i innspillingen, ble avfyrt ved en feiltakelse.

Politiet har bekreftet at det var Baldwin selv som håndterte våpenet.

Kommende stjerne

Halyna Hutchins blir beskrevet som en kommende stjerne, og ble i 2019 fremhevet som nettopp dette av magasinet American Cinematographer.

Hutchins, som opprinnelig er fra Ukraina, vokste opp på en sovjetisk militærbase. Hun har en grad i internasjonal journalistikk fra universitetet i Kiev og har tidligere jobbet som gravejournalist på britiske dokumentarproduksjoner.

Inspirert av filmfotografer som Christopher Doyle og Sergej Urusevskij, besluttet hun ha fokusere på film og flyttet til Los Angeles, skriver The Hollywood Reporter.

På anbefaling fra Emmy-vinner og filmfotograf Robert Primes, begynte hun på American Film Institute, en privat filmskole i Hollywood. På Hutchins egen nettside kommer det fram at hun ble uteksaminert i 2015.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer