Halyna Hutchins døde på filmsett

Det var den 42 år gamle filmfotografen Halyna Hutchins som døde etter at Alec Baldwin avfyrte et rekvisitt-våpen ved en feiltakelse.

DØD: Filmfotograf Halyna Hutchins ble bekreftet død på sykehus etter en hendelse på innspillingen av westernfilmen «Rust». Ifølge politiet skal stjerna Alec Baldwin ha «håndtert» våpenet. Foto: Privat
DØD: Filmfotograf Halyna Hutchins ble bekreftet død på sykehus etter en hendelse på innspillingen av westernfilmen «Rust». Ifølge politiet skal stjerna Alec Baldwin ha «håndtert» våpenet. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Halyna Hutchins er bekreftet død etter en hendelse under innspillingen av westernfilmen «Rust».

En talsperson for skuespiller Alec Baldwin (63) har sagt at ulykken skjedde som følge av at et rekvisitt-våpen med løsskudd som brukes i innspillingen, ble avfyrt ved en feiltakelse.

Politiet har bekreftet at det var Baldwin selv som håndterte våpenet.

AVHØRT: Stjerna Alec Baldwin skal ifølge avisa Santa Fe New Mexican ha vært svært opprørt etter avhør. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson/ NTB
AVHØRT: Stjerna Alec Baldwin skal ifølge avisa Santa Fe New Mexican ha vært svært opprørt etter avhør. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson/ NTB Vis mer

Kommende stjerne

Halyna Hutchins blir beskrevet som en kommende stjerne, og ble i 2019 fremhevet som nettopp dette av magasinet American Cinematographer.

Hutchins, som opprinnelig er fra Ukraina, vokste opp på en sovjetisk militærbase. Hun har en grad i internasjonal journalistikk fra universitetet i Kiev og har tidligere jobbet som gravejournalist på britiske dokumentarproduksjoner.

Inspirert av filmfotografer som Christopher Doyle og Sergej Urusevskij, besluttet hun ha fokusere på film og flyttet til Los Angeles, skriver The Hollywood Reporter.

På anbefaling fra Emmy-vinner og filmfotograf Robert Primes, begynte hun på American Film Institute, en privat filmskole i Hollywood. På Hutchins egen nettside kommer det fram at hun ble uteksaminert i 2015.

Hun har ifølge Los Angeles Times jobbet med indiefilmer som «Archenemy», «Blindfire» og «The Mad Hatter».

- Fullstendig knust

Ulykken skjedde mens hun jobbet som kamerasjef på westernfilmen «Rust» på ranchen Bonanza Creek Ranch. Hun har delt flere bilder fra innspillingen på sosiale medier, senest for to dager siden.

- Hele rollebesetningen og crewet er fullstendig knust av dagens tragedie, og vi sender våre dypeste kondolanser til Halynas familie og kjære, sier filmproduksjonen i en uttalelse, ifølge People.

Produksjonen er midlertidig stanset og det understrekes at de samarbeider med politiet. Filmingen skulle egentlig fortsatt ut i november.

Bransjen i sorg

- Jeg tror hun ville blitt veldig berømt, sier regissør Adam Egypt Mortimer, som jobbet med henne på filmen «Archenemy» i fjor, til Los Angeles Times.

Arbeidet hennes på filmen ble lagt merke til, forteller han.

- Folk ringte meg og sa «hun gjorde en god jobb. Vi tenker på å finne noe til henne». Hun bygget opp ryktet sitt og viste folk hva hun kunne gjøre.

Regissøren skryter av Hutchins innsats på jobb.

- Hun brydde seg ikke om hvor mye klokka var eller hvor lite penger vi hadde. Hun var mer opptatt av hvordan vi kunne få dette øyeblikket til å se fantastisk ut.

SKUTT: Her avfyrte skuespiller Alec Baldwin skudd ved et uhell under filminnspilling. En person døde i hendelsen. Video: AP Vis mer

Twitter skriver Mortimer at han er rasende over at dette kunne skje på et filmsett.

- Hun var et brilliant talent som var dedikert til kunst og film.

Ifølge avisa omtaler også at filmfotograf Elle Schneider, en venn av Hutchins, henne som en kommende stjerne. På Twitter skriver Schneider at hun er knust over å høre at Hutchins er død.

- Jeg har ikke ord til å beskrive denne tragedien. Jeg vil ha svar, skriver hun.

Hutchins var medlem av Cinematographers Guild. Foreningens president, John Lindley, sier at de støtter en full etterforskning av «denne tragiske hendelsen».

- Dette er et forferdelig tap. Vi sørger over tapet av et medlem av Guild-familien, sier han, ifølge Deadline.

FILMSETTET: Her er politiet på stedet. Bonanza Creek Ranch har blitt brukt til mange filminnspilleringer tidligere, inkludert Tom Hanks' siste western i fjor. Foto: KOAT 7 News via AP / NTB
FILMSETTET: Her er politiet på stedet. Bonanza Creek Ranch har blitt brukt til mange filminnspilleringer tidligere, inkludert Tom Hanks' siste western i fjor. Foto: KOAT 7 News via AP / NTB Vis mer

Etterforskes

Den 42 år gamle regissøren Joel Souza ble også skadet, og får behandling på sykehus.

Politiet etterforsker saken som en ulykke. Ingen har blitt siktet.

Bilder fra avisa Santa Fe New Mexican viser det som tilsynelatende er en svært opprørt Baldwin som kommer ut fra politiavhør. En fotograf og journalist fra avisen så Baldwin gråtende utenfor sheriffens kontor, skriver avisen.

Det er ikke første gang lignende episoder skjer, ifølge NTB. I 1993 ble Bruces Lees 28 år gamle sønn Brandon drept etter å ha blitt truffet av det som skulle vært et løsskudd under filmingen av en dødsscene. Under obduksjonen ble det funnet en ekte kule i ryggen hans.

Og i 1984 skjøt skuespilleren Jon-Erik Hexum seg i hodet med et løsskudd mens han lekte russisk rulett med et .44 magnum-våpen under filmingen av en TV-serie.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer